газ фото

ЄС пропонує посередництво у нових газових переговорах з Росією

01 березня 2016, 13:59

Посередництво у нових перемовинах з Росією щодо формування ціни на газ для України пропонує Європейський союз

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

ЄС пропонує посередництво у нових газових переговорах з Росією

  адміністратор   Додати коментар


Посередництво у нових перемовинах з Росією щодо формування ціни на газ для України пропонує Європейський союз. Про це заявив єврокомісар Марош Шефчович під час Українського енергетичного форуму, повідомляє Vlasno.info із посиланням на "Українську правду".

– Ринкова ціна на газ має визначитися або переговорним шляхом, або за допомогою Стокгольмського суду, – наголосив Шефтович.

За словами політика, незважаючи на те, що судова угода є більш довгостроковою, покладатися на неї у цьому році не варто.

– Ми закликаємо розпочати перемовини щодо визначення ціни на російський газ, щоб підготуватися до наступної зими. Євросоюз у свою чергу готовий виконувати функції посередника між Україною та Російською Федерацію, – запевнив єврокомісар.

Нагадаємо, нинішньої зими Україна вперше обійшлася без російського газу, замінивши його спотовими закупівлями на європейському ринку.

Фото: EPA/UPG


  адміністратор   01 бер. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення