проект будівництва автодрому на території Водоканалу у Вінниці фото

На колишніх землях Бохоницької селищної ради побудують автодром

31 березня 2016, 18:58

Вінничанам представили детальний план нового "кварталу із запашком"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На колишніх землях Бохоницької селищної ради побудують автодром

    Додати коментар

Детальний план нового кварталу на території, приєднаних до Вінниці земель, на яких і очисні споруди Вінницяоблводоканалу (територія, обмежена вул. Сабарівське шосе, вул. Канатна, вул. Юрія Левади і проектною об'їзною дорогою — авт.), обговорили вчора вінничани на громадських слуханнях. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Начальник відділу комплексного проектування МКП Олександр Галіброда повідомив, що за проектом на цій території будуть розташовані очисні споруди, об'їзна дорога, нове міське кладовище площею 36 га, комплекс для технічних видів спорту, зокрема авто- і мото- дром.

– Також тут додатково запроектовано 118 нових ділянок площею по 6-7 соток для індивідуального житлового будівництва,  додав Олександр Галіброда.  А в межах санітарно-захисної зони біля очисних споруд і кладовища ми плануємо громадську забудову. Це можуть бути майстерні, станції технічного обслуговування, гаражні кооперативи, автозаправочні станції.

Проект затвердили лише після тривалого обговорення. Власники приватних ділянок закидали питаннями представників міськради. Найбільше питань виникло у тих учасників обговорення, чиї ділянки опинились в межах санітарно-захисної зони.
проект будівництва автодрому на території Водоканалу у Вінниці фото

Представник міської ради зауважив, що в межах санітарно-захисних зон будуватися не можна. Не можна зводити навіть дачні будиночки. Ця новина обурила присутніх у залі. На цих ділянках вони планували звести своє житло.

– Ми купували землю у держави, отримали акти на землю,  зауважила одна з присутніх.  Тепер з одного боку кладовище, з іншого — очисні споруди. Це робиться для того, щоб ми відмовились від землі.

Люди, що придбали ділянки вздовж дороги на Шкуринці, запитували посадовців, чи дозволяє законодавство звести на цій території хоча б дачний будиночок.

Проте знову почули відмову.

– Дані земельні ділянки були роздані в той момент, коли був накладений мораторій на 5 років, – зауважив начальник відділу департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міськради Юрій Самойленко.  Це дозволило райдержадміністрації роздати ці ділянки. Але вони не мали на це права.. З 1 січня діє інша норма закону.

Власникам землі запропонували змінити цільове призначення ділянок і побудувати замість житлових або дачних будиночків гаражі або майстерні.

– Юридично оформити своє проживання в такій забудові ви не зможете, бо будівництво нелегітимне,  зауважили представники міськради.
проект будівництва автодрому на території Водоканалу у Вінниці фото

– Якщо я не зможу побудуватися тут, то чи можу я претендувати на іншу ділянку на іншій території?  запитав учасник АТО, який придбав ділянку неподалік санітарно-захисної зони.

Обурення громади зростало. Невдоволені громадяни навіть пропонували посадовцям переробити проект.

Втім, представникам міськради таки вдалося приборкати конфлікт. Власникам ділянок, на території яких не можна зводити житлові і дачні будинки, пообіцяли знайти компромісні варіанти. Один з варіантів — використання резервів поза межами санітарно-захисних зон в межах даних територій.


З детальним планом території кварталу обмеженого вул. Сабарівське шосе, шосе на с. Шкуринці та проектною об'їзною дорогою в м. Вінниці можете ознайомитися у вкладеному файлі. 

Фото Тетяни Куц

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення