Вінницька міська рада фото

Вінницька влада приховує місце розташування майбутнього кардіоцентру

12 квітня 2016, 09:03

Керівництво міста вважає це секретною інформацією

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницька влада приховує місце розташування майбутнього кардіоцентру

    Додати коментар

Щоб побудувати сучасний кардіоцентр на території першої міської районної лікарні, буде вирубано більше ніж півтисячі дерев. Але де саме буде знаходиться цей кардіоцентр, мешканцям міста невідомо. Вінницька влада каже, що десь біля першого пологового будинку. Там мало місця для такого великого комплексу, тому кореспондент Vlasno.info вирішив уточнити місце майбутньої забудови.

Втім, у відповіді вони не надали інформації про місце розташування цієї земельної ділянки, пославшись на те, що ця інформація має гриф "обмеження доступу та використовується відповідно до Постанови Кабінету Міністрів № 1893 від 27.11.1998 року".
будівництво кардіоцентру у Вінниці фото

Постанова Кабміну, на яку посилаються у відповіді, змінила назву, з її змістом можна ознайомитися за цим посиланням. Термін "містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави" змінено на "службову інформацію". Але, у відповіді відсутнє посилання на закон, згідно із яким цю інформацію відносять до "службової" у розумінні статті 9 Закону про доступ до публічної інформації. 

– Тобто, згідно із законом, повинні були послатися на перелік службової інформації, яка є в їхньому розпорядженні. Цього вони не зробили. Також пояснити, чому саме така інформація віднесена до службової згідно із пунктом 2 статті 6 Закону про доступ до публічної інформації. По суті, пояснили тільки те, за якою процедурою можуть надати доступ до такої інформації, – каже медіа-юрист Людмила Панкратова.

Vlasno.info й надалі шукатиме інформацію про місце розташування ділянки, де вирубають півтисячі дерев.

Головне фото Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення