video-vlasno

Депутати не хочуть бачити «Сбербанк» у стінах Вінницької ОДА

17 квітня 2016, 11:37

Російському банку не хочуть продовжувати оренду місця під банкомат

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Депутати не хочуть бачити «Сбербанк» у стінах Вінницької ОДА

    Додати коментар

 

Російському банку не хочуть продовжувати оренду місця під банкомат

На межі будівель Соборна, 70 та Соборна, 72 – у спільній стіні між ОДА та бібліотекою роками встановлено банкомат з написом «Сбербанк Росії». Наразі термін оренди площі спливає, тож Управління спільної комунальної власності звернулось до профільної депутатської комісії з проектом рішення про продовження оренди, інформує Vlasno.info.

Однак, члени комісії його не підтримали.

– Це питання політичного характеру, у сучасній ситуації ми не можемо надати російському банку площу практично в стінах обласної ради та ОДА, – сказав голова комісії комунальної власності Олександр Масленніков. – У нас що, нема інших банків, які поставлять тут банкомат?

Заступник начальника УСКВ з питань експлуатації адмінбудинків Віктор Крот заперечив, мовляв, орендарі можуть подати до суду.

– Ми не укладаємо новий договір, а лише продовжуємо діючий, ваше завдання – просто проголосувати. Розривати його не можна, бо здати іншому банку ми не зможемо, договір розривається тільки коли приміщення нам знадобиться для власних потреб.
банкомат Сбербанку Росії фото

Депутати обурилися:

– То нам тепер до кінця днів не можна з ними договір розривати? Нехай судяться.

Віктор Крот зауважив, що сплачує банк більше трьохсот гривень за квадратний метр.

– Не розумію, чому ми маємо їм відмовляти?

Тарас Кобець додає:

– Ми придумаємо, як здати цю площу іншому банку і не втратити коштів.

Виявилось, що необхідно попередити орендаря про припинення угоди за три місяці до її закінчення, однак УСКВ подало проект рішення буквально перед самим закінченням цього терміну. Тож, аби не порушувати закон, депутати вирішили продовжити термін оренди банкомату на 4 місяці, в той же час зобов'язали управління направити орендарю лист за три місяці до закінчення строку оренди про те, що її більше не продовжать.

– Ми звернемось до керівництва з проханням встановити там банкомат того банку, який обслуговує працівників ОДА, – вирішили депутати.

Варто згадати, що «Сбербанк Росії» нещодавно перейменували на «Сбербанк», однак, менш російським він від цього не став – засновником і основним його акціонером є Центральний банк Росії, головний офіс знаходиться у Москві.

Нагадаємо, комісія комунальної власності вимагає в управління провести переоцінку приміщень, які здають під аптеки.

Фото і відео Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення