обговорення вінницкого бюджету фото

Вінницькі чиновники не хочуть змінювати правила «гри в демократію»

28 травня 2016, 14:58

Громада запропонувала зменшити кількість підписів для проведення міських слухань до 350

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі чиновники не хочуть змінювати правила «гри в демократію»

    Коментарі (1)

Кількість підписів, які необхідно зібрати, щоб ініціювати громадські слухання у Вінниці, необхідно зменшити. Наразі люди змушені збирати 1500 підписів, аби отримати право на офіційні громадські слухання по питаннях, які їх турбують. Цей бар'єр сконсолідовані вінничани вже навчилися долати. Приклад тому — чотири тисячі підписів за слухання по собачому притулку і 1700 — по парку "Хімік". Але, як не крути, «висоту» в 350 підписів вінничанам було б узяти значно легше. Днями напрацювання громадськості з цього питання під час засідання круглого столу «Бюджетний регламент: новий формат роботи депутатів в бюджетному процесі» презентувала регіональний координатор ГО «Інститут «Республіка» Христина Дідик, повідомляє Vlasno.info.

Але заступник директора департаменту правової політики та якості Владислав Телень категорично не сприйняв пропозиції активістів, назвавши проект недоцільним використанням коштів. Кошти, про які йшлося — це оплата організації слухань, які розробники пропонують покласти на місцевий бюджет. Нині ж люди, зібравши омріяні 1500 підписів, не можуть провести слухання доти, доки не заплатять з власної кишені за оренду приміщення. Проект Положення передбачає оплату витрат з міського бюджету, замість оплати ініціатором

— Якщо соціологи для дослідження по всій країні беруть вибірку 2000 людей, чому вас лякає 350 підписів для Вінниці? Це ж підписи найактивніших представників громади!» — запитала Софія Мельник з ГО «Громадський центр «Форум».

Це питання учасники круглого столу пообіцяли вивчити більш детально, щоб згодом до нього повернутися. Зате Бюджетний регламент, який регламентує вільну комунікацію між громадянами, депутатами і працівниками департаментів викликало позитивну оцінку. Нещодавно Вінницька міська рада рішенням № 214 прийняла цей документ, а на сайті міської ради розташоване програмне забезпечення «Громадський бюджет» — візуалізація бюджету.

— Це тактичний документ, який є навігатором по бюджетному процесу. А такі он-лайн ресурси, як візуалізація бюджету і бюджетний календар допоможуть громадянам і депутатам зорієнтуватися, що, як і коли треба робити, — підсумувала Юлія Грига, голова ГО «Філософія Серця», регіональний партнер ЦПСА «Ейдос».

Коментарі    Оновити список коментарів

Светлана Рулько
+1 # Светлана Рулько 28.05.2016, 17:42
Цей Владислав Телень- координатор у Вінницькій області Комітету виборців України. Я зверталася до нього з приводу фальсифікацій виборчого процесу у квартальних комітетах та за правовою допомогою, щоб мешканці могли на будь-яких зборах самі підписати протокол про виявлені порушення, так як вони є і суб'єктами і спостерігачами. Але правового механізму для цього немає. Ця людина прикривається гучною посадою у громадській організацції, але не допомогає громадянам під час виборів, хоча б мала. Таких осіб потрібно зміщувати з їх посад, аби не заважали людям і не відбирали у них час, роблячи вигляд, що переймаються проблемами громадян.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення