Вінницька міська рада фото

В вінницькій мерії знову є чиновник-безхатченко

29 червня 2016, 16:37

В поле зору активістів Всеукраїнського рух проти політичної корупції "Під контролем" у Вінницькій області потрапили декларації чиновників з облдержадміністрації, а також обласної та Вінницької міської ради

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В вінницькій мерії знову є чиновник-безхатченко

  адміністратор   Додати коментар


В поле зору активістів Всеукраїнського рух проти політичної корупції "Під контролем" у Вінницькій області потрапили декларації чиновників з облдержадміністрації, а також обласної та Вінницької міської ради. Було проаналізовано 31 декларацію, що були подані за 2015 рік.

Голова Вінницької ОДА і його підлеглі з баладою «Про бідного чиновника»

За сукупним доходом самого декларанта, очільник адміністрації Валерій Коровій, займає почесне перше місце з доходом у сумі 414447грн Проте, його заступник – Ігор Івасюк зі своїм доходом у 334114 грн і доходом сім'ї у 414525грн. випередив свого шефа у сімейному сукупному доході майже на 100 тис грн!

З чого ж складається дохід голови облдержадміністрації Валерія Коровія? Окрім заробітної плати, яка складає 181974 грн, в дохід увійшли ще й доходи від відчуження майна – 117240 грн, дивіденди – майже 90 тис і практично 25 тис від викладацької діяльності. Задекларував голова і подарунки, призи, виграші в сумі 588 грн! А дружина керманича області – Таїсія Василівна, отримала 233623 грн сукупного доходу, з яких 156854 грн зарплати і майже 77 тис грн дивідендів. Також голова задекларував 2 земельні ділянки по 1,2 га,та 31 га пайової спадщини і дружина його має 2,6 га землі та 21 га паїв у спадщині.
майно Валерія Коровія фото

Що стосується заступника голови та водночас директора Департаменту освіти і науки – Ігоря Івасюка, то його дохід в сумі 334114 грн переважно складається з 123473 грн зарплати та 203024 грн. дивідендів. Задекларовано 101 грн подарунків. Щодо майна, є у заступника 2 земельні ділянки на 1,6 га і квартира в 63 кв.м. Є у нього аж 3 гаражі і ще один задекларовано на сім'ю! На банківських рахунках пана Ігоря 1,73 млн грн, з яких 133 тис. внесено в звітному році. Трохи менше коштів зберігає на рахунках сім'я декларанта – 1,66 млн грн. І якщо родина зазначила, що має дохід від підприємницької діяльності, то звідки такі досить значні кошти на рахунку чиновника з багаторічним стажем?
майно Ігоря Івасюка фото

А от перший заступник голови – Андрій Гижко зазначив, що його сукупний дохід склав 133183 тис грн, з яких 131544 грн і 1639 грн від викладацької діяльності. Більше доходів родина Гижків не має і проживає в квартирі 63,2 кв.м. Жодних заощаджень у рахунках в банках родина не має. Тобто, фактично, живуть на одну заплату – в середньому 11 тис. грн. на місяць.

Ну, і завершить список чиновників Вінницької ОДА керівник апарату – Валерій Бойко. Він проживає з дружиною і трьома дітьми в квартирі 47,9 кв.м. Їздить родина на старенькому FORD Mondeo, 1996 р.в. Дохід чиновника складає 112400 грн, з яких лише 60 грн – матеріальна допомога, решта – зарплата. Дохід родини склав 61189 тис. грн. В середньому на одного члена родини це складає 2893 грн.

Що ж задекларували представники проєвропейської столиці України – Вінниці?

В 2014 році під час моніторингової кампанії «Декларації без декорацій» активісти вже говорили про безхатченка в Вінницькій міській раді. Тоді ним виявився, відповідно до декларації, заступник міського голови Володимир Кістіон. Щоправда вже в 2015 році завдяки журналістському розслідуванню вся країна заговорила про величезний маєток пана Кістіона, який отримав назву «Бастіон від Кістіона». Не обійшлось без безхатченка і цього разу. Але по порядку.

Почесне перше місці за рівнем власного доходу у Вінницькій міській раді посідає секретар – Павло Яблонський. Його сукупний дохід за 2015 рік склав майже 1 млн. грн.! Заробітна плата складає найменшу частку в сумі 47033 грн, решта – від підприємницької діяльності. Поволі виникає питання: що ж таке манить людей у владу при такій шаленій різниці в доходах? Сім'я секретаря – дружина і двоє синів, отримали сукупний дохід 23673 грн у вигляді заробітної плати. Має секретар аж 5 земельних ділянок! Два будинки, один з яких придбаний у звітному році за 1410000 грн, квартиру 62 кв.м. і 3 автівки.
майно Павла Яблонського фото

Проте, найбагатша родина у міського голови – Сергія Моргунова. Його дружина і дочка заробили за рік 2,3 млн грн. Причому зарплата тут також має місце і складає 28837 грн. Решта – дохід від підприємницької діяльності і відчуження майна. А от сам міський голова приніс у сімейний бюджет лише 164400 грн. Володіє родина мера 3 земельними ділянками, лише одна належить йому. А живуть вони дружньою родиною в одному єдиному будинку, щоправда досить великому – 352 кв.м. Задекларувала сім'я ще й 3 об'єкти іншого нерухомого майна.
майно Сергія Моргунова фото

Більшу зарплату, аніж сукупний дохід міського голови, задекларував керуючий справами виконкому ради Сергій Чонолуцький. Так, згідно з декларацією він отримав лише заробітної плати 171231 грн. Має керуючий разом з родиною 2 земельні ділянки, маленький будиночок на 45 кв.м.і квартиру 55,6 кв.м.

Одним з найскромніших представників Вінницької міської ради є Роман Фурман – заступник директора, начальник відділу з обліку та розподілу житла департаменту житлового господарства. Заробив він за 2015 рік 72551 грн. Має він земельну ділянку 1000 кв.м. і 1/3 квартири площею 63,7 кв.м. Жодного транспортного засобу у родини Фурманів немає відповідно до декларації.

Ну і здивував всіх своєю декларацією директор департаменту самоврядного контролю Віктор Кривіцький. Окрім доходу в 121250 грн., земельної ділянки трохи більше 1 га і автомобіля Toyota 2011 р.в. у нього більше нічого немає. Навіть коштів на рахунках в банку. Де мешкає директор департаменту, який водночас є депутатом Вінницької міської ради – загадка!

І обласні обранці наостанок!

Трохи скромно виглядають доходи керівництва області на фоні обласного центру.

Так, дохід за 2015 рік голови облради Анатолія Олійника склав 130105 грн. І, доречи, він єдиний задекларував дохід членів сім'ї. Щоправда він досить мізерний – 12713 грн. Має голова разом з дружиною по одній земельній ділянці і аж 4 квартири.
майно Анатолія Олійника фото

Менший дохід у заступника голови Олександра Качура – 81849 грн, проте найбільше землі – 9,3 га, два житлових будинки і два автомобіля: легковий і вантажний.

Ну і найбіднішим чиновником у Вінницькій області по праву можна назвати першого заступника обласної ради – Людмилу Щербаківську. Її дохід, а в її родині він єдиний, склав 43517 грн. Це всього по 1813 на члена сім'ї. Задекларувала пані Людмила земельну ділянку і дві квартири. Щоправда, складно пояснити як при таких низьких доходах утримувати квартири при сучасних тарифах. Але, сподіваємося, у пані заступниці є відповіді.
майно Людмили Щербаківської фото

Підсумовуючи результати аналізу декларації представників обласної ради, можна сміливо стверджувати: кошти в банках зберігати не прийнято, та мабуть при таких доходах і немає що зберігати.

Наостанок Рух "Під контролем" хотів би нагадати можновладцям, що недостовірні відомості в деклараціях є підставою для притягнення до дисциплінарної чи адміністративної відповідальності відповідно до закону про запобігання корупції.

ГО "Філософія серця"

Головне фото з архіву Vlasno.info


  адміністратор   29 черв. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення