корвет "Вінниця" фото

Український флот поповнить новенький корвет «Вінниця»

19 вересня 2016, 11:20

"Володимир Великий" перейменують у "Вінницю"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Український флот поповнить новенький корвет «Вінниця»

    Додати коментар

Перспективний багатоцільовий бойовий корабель для потреб Військово-морських Сил України будують на Чорноморському суднобудівному заводі у Миколаєві. Планують дати назву "Вінниця". Про це у коментарі журналістці Vlasno.info повідомив уповноважений вінницького міського голови Володимир Савельєв.

Всередині серпня виконком Вінницької міської ради клопотав перед командуванням Військово-Морських Сил, аби перейменувати корабель на найменування "Вінниця". Першопочатково корабель планували назвати "Володимир Великий".

Мова також іде про взяття шефства над цим кораблем Вінницькою міською радою.

– Командування підтримало таку ідею. Новий корабель, який наразі будується у Миколаєві, називатиметься "Вінниця", – каже Володимир Савельєв. – Найперша асоціація із назвою "Володимир Великий" – це ім'я президента країни-агресора. А якщо буде "Вінниця", то ми зможемо надавати особовому складу корабля всебічну шефську підтримку.

Також місто Вінниця планує взяти шефство над Військово-морським ліцеєм в Одесі.

Нагадаємо, корвет "Вінниця", який тривалий час базувався біля Кримського узбережжя, після анексії півострова Росією переправили до Одеси та навіть планували модернізувати на одному зі столичних заводів. Однак, як стало відомо згодом, корабель у 2017 році хочуть списати.

Фото: Вікіпедія

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення