конкурс голів РДА на Вінниччині фото

Вперше керівників РДА на Вінниччині обирали через конкурс

19 вересня 2016, 20:45

Чотирма райдержадміністраціями на Вінниччині керуватимуть чиновники, обрані через прозорий конкурс

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вперше керівників РДА на Вінниччині обирали через конкурс

    Додати коментар


Чотирма райдержадміністраціями на Вінниччині керуватимуть чиновники, обрані через прозорий конкурс. Прізвища переможців першого конкурсу оприлюднило Національне агентство з питань державної служби, повідомляє Vlasno.info. На посаду голови Вінницької РДА конкурс виграв Ігор Салецький, Оратівської РДА — Олег Чугункін, Тиврівської РДА — Валентина Кирилюк, Шаргородської РДА — Катерина Кедик.

До розпорядження Президента щодо їх призначення на посади очільників райдержадміністрацій усі працюватимуть на теперішніх місцях роботи. Ігор Салецький є начальником управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації, Валентина Кирилюк — заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОДА , Олег Чугункін — заступник голови Оратівської райради, Катерина Кедик — керівник сільськогосподарського товариства "Хлібороб", що у селі Козлівка Шаргородського району.

Втім, вінницькі юристи кажуть, що Президент може призначити й іншого претендента на посаду голови РДА. Того, який за кількістю балів зайняв друге місце, і знаходиться у кадровому резерві. Але це відбудеться тільки в тому випадку, якщо переможець сам відмовиться від посади.

За словами переможців, конкурс проходив у три етапи. Першим було тестове завдання, другим — виконання ситуативного завдання, третій етап — співбесіда.

– Найлегшими для мене стали тести. Я вже 20 років працюю в органах місцевого самоврядування, тому усе законодавство знаю досконало. Тим більше, за освітою я юрист, – зазначає Олег Чугункін. – Другий етап теж пройшов без проблем — треба було знайти шляхи вирішення конкретної робочої ситуації. Їх у мене за 20 років теж було достатньо усіляких гострих ситуацій. А ось третій був найважчим. Сиділи 11 членів конкурсної комісії з різних державних органів і служб і всі мали питання. Найперше їх цікавило, які перші кроки збираюсь зробити на новій посаді, чому взагалі йду на цю посаду. Я також наголосив, що ефективною робота райдержадміністрації стане при умові плідної співпраці з іншими гілками влади.

Валентина Кирилюк розповідає, що 400 питань з тестів були опубліковані, і їх можна було вивчити заздалегідь. Завдання складалось з 40 питань, які включали знання Конституції, законів про державну службу, органи місцевого самоврядування та інших, а також Податкового та Бюджетного кодексів.

– Мені попались три питання із закону по дискримінації. На першому етапі "відсіялись" ті, хто не набрав мінімального балу, так само й на другому етапі. Загалом у нас було 10 чоловік на місце, – говорить Валентина Михайлівна. – Наступного дня виконували ситуативні завдання. Наприклад, визначити додаткові джерела фінансування, або план дій щодо незаконно призначеного директора комунального закладу. Цю ситуацію треба було змоделювати та презентувати. Третього дня відповідали на найрізноманітніші питання: і з політичного життя, і з професійного життя. Вперше все відбувалось відкрито і прозоро. А відеозапис розмістили в Інтернеті у відкритому доступі.

Кожна з чотирьох райдержадміністрацій не мала керівника кілька місяців. Вінницьку РДА очолював Віктор Шмігель, якого звільнили 20 травня. Розпорядження Президента про звільнення Тиврівського голови РДА Леоніда Мачая, очільника Оратівської райдержадміністрації Надії Мельничук та керівника Шаргородського району Михайла Попова підписане 29 квітня 2016 року

Нагадаємо, голова Мурованокуриловецької райдержадміністрації Сергій Ладан досі обіймає дві посади, і є водночас головою Мурованокуриловецької райради

А голову Липовецької РДА звільнили за хабара.

Фото Нацдержслужби

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення