кондуктор в тролейбусі фото

Через рік у вінницькому громадському транспорті можуть зникнути кондуктори

10 жовтня 2016, 13:20

Міська влада приступає до впровадження проекту автоматичного збору плати за проїзд

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Через рік у вінницькому громадському транспорті можуть зникнути кондуктори

    Додати коментар

Впровадити автоматизовану систему збору плати за проїзд в громадському транспорті у Вінниці було вже давно в планах міської влади. Проте, лише нещодавно посадовці почали робити практичні дії, щоб цей проект впровадити у реальність, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Як зазначається в одному з рішень виконкому міської ради, основними недоліками нинішньої системи є великі експлуатаційні витрати на організацію збору плати за проїзд, контроль за сплатою проїзду та ухиляння пасажирів від сплати за проїзд. Також у зв'язку зі значною кількістю пільгових категорій населення, неможливо визначити реальні дані про пасажиропотік, на основі якого формуються тарифи на проїзд. Внаслідок цього неможливо точно облікувати транспортні послуги, що надаються пільговим категоріям пасажирів.

Разом з тим впровадження нової автоматизованої системи збору плати за проїзд на базі безконтактних електронних карток дозволить не тільки ідентифікувати кількість перевезених пільговиків, студентів, школярів, а також використовувати електронні картки в якості ідентифікаторів при наданні інших видів муніципальних послуг. Проектом також передбачено впровадження системи автоматичного визначення місцезнаходження транспортного засобу, яка буде відслідковувати пересування транспортних засобів, надавати інформацію про графік робочого часу водія та проходження кілометражу транспорту. Метою даної системи є більш ефективне керування послугами та можливість для пасажирів в режимі реального часу отримати інформацію про прибуття транспортного засобу на зупинку.

КП «Вінницька транспортна компанія» зменшить фонд оплати праці на 25 відсотків. Звідси виникають підозри, що кондукторів можуть звільнити з роботи, а це майже 500 осіб. У профспілці працівників КП «Вінницька транспортна компанія» повідомили, що жоден кондуктор до них не звертався з подібним питанням і ніхто їх не збирається звільняти.

Реалізувати даний проект планують в період 2017 — 2019 років. Його вартість складає 9 мільйонів євро. З них 8 мільйонів – це кредит Європейського банку реконструкції та розвитку, а один мільйон нададуть з місцевого бюджету. Впровадити цей проект доручили КП «Вінницякартсервіс». Створено це підприємство у 2014 році спеціально для реалізації даного проекту. Статутний капітал підприємства становить 2 мільйона гривень. Керівник «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. За нею більше не рахуються інші фірми. Нерухоме та рухоме майно у Катерині Бабіної не виявлено. Саме у неї ми спитали про долю кондукторів у вінницькому громадському транспорті та коли почнуть реалізовувати проект.

– Зараз ми на стадії проходження тендеру. Починати всі необхідні процедури, для реалізації цього проекту плануємо у першій половині 2017 року. Інформувати вінничан всіма доступними способами про нову систему оплати у транспорті будемо у другій половині 2017 року, а вже реалізовувати проект почнемо на початку 2018 року, – каже керівник КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

За її словами, звільняти кондукторів ніхто не збирається. Однією з умов надання кредиту на цей проект Європейським банком реконструкції та розвитку є те, щоб не звільняти працівників через провадження нової системи, а перепрофілювати їх.

– Нікого звільняти не будемо, це абсолютно виключено, – додала Катерина Бабіна.

Фото зі сторінки спільноти "Транспорт Винницы" у соцмережі ВКонтакті

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення