Вінниця фото

Вінницька влада подарувала Умані частинку свого міста

11 листопада 2016, 12:44

місцева влада вирішила привітати свої колег з Черкаської області

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницька влада подарувала Умані частинку свого міста

    Додати коментар


Вінницька міська рада постійно преміює своїх працівників, вітає з професійними святами вінничан тощо. Проте, цього разу місцева влада вирішила привітати свої колег з іншого міста Черкаської області, як повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Виконком Вінницької міської ради рішенням від 20.10.16 року №2478 до відзначення річниці міста Умань вирішив подарувати їхній міській раді картину «Пробудження» художника Олександра Рожкова. Він зобразив на ній центральну вулицю міста в ранковий час.

Цю картину, разом із дев'ятьма іншими, Вінницька міськрада отримала 30 вересня 2016 року від Вінницької обласної організації Національної спілки художників України (ВООНСХУ). Роботи виконані художниками у рамках живописного пленеру «Вінниця: сучасність та минуле», присвяченій 653–ій річниці міста України. Експертно-художня рада ВООНХУ оцінила вартість кожної картини у 2 000 гривень. Втім, художники передали картини безоплатно виконкому міськради за надану матеріальну підтримку.

– Такий пленер проводиться щороку. Це коли художники на вулиці малюють свої картини. Вінницька міська рада, як організатор забрала ці картини собі, а нам оплатила харчування, проживання, допомогла матеріалами тощо, – каже член ВООНСХУ, художник Леонтій Гринюк.

Якщо подивитись на сайті офіційного порталу публічних фінансів України Е-data, то виконком міськради 28 вересня 2016 року перерахував на рахунок ВООНСХУ 20 тисяч гривень на організацію та проведення цього пленеру.
рішення Вінницької міської ради про передачу картини "Пробудження" Уманю фото

Олександр Рожков є художником-монументалістом. Народився він у 1957 році у Ташкенті. У 1980 році закінчив Республіканське художнє училище у Ташкенті. У 1986 році закінчив Київський державний художній інститут за фахом монументальний живопис.
рішення Вінницької міської ради про передачу картини "Пробудження" Уманю фото

Фото Вадима Постернака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення