сесія Вінницької міської ради фото

Звернення Опоблоку та Батьківщини до Президента вінницькі депутати відмовилися розглядати

18 листопада 2016, 16:22

Під час сесії Вінницької міської ради представники двох опозиційних партій паралельно намагалися загітувати колег підтримати їх звернення до центральної влади

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Звернення Опоблоку та Батьківщини до Президента вінницькі депутати відмовилися розглядати

    Додати коментар


Під час сесії Вінницької міської ради представники двох опозиційних партій паралельно намагалися загітувати колег підтримати їх звернення до центральної влади, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Депутати Вінницької міської ради не підтримали власних колег, які звернулися із пропозиціями "знизити тарифи і підвищити соціальні стандарти для населення". Обидві пропозиції були багато в чому схожі попри те, що їх висловили представники абсолютно несхожих політсил.
Сергій Моргунов фото

Вінницький міський голова не дав виступити Мазуренку на початку сесії

Першим намагався прочитати звернення власної партії до основної частини голосування представник "Опозиційного Блоку" Денис Мазуренко. Проте, вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив на тому, що подібна пропозиція буде розглянута після того, як відбудеться голосування стосовно питань з порядку денного. Таким чином, виступити депутатові дали лише наприкінці сесії.
Денис Мазуренко фото
Опоблоківець Денис Мазуренко зачитав під час сесії звернення власної партії з приводу тарифів

— Наша політсила звертається до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-Міністра Володимира Гройсмана та Спікера Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно припинити заходи, які вони впроваджують в галузі тарифної політики держави, — почав свій виступ Мазуренко.

Він також наголосив, що його партія, починаючи з 15 люстопада ініціювала серію "антитарифних протестних акцій" по всій країні, вимагаючи покращення соціальних стандартів населення. Основною метою протесту опоблоківців за словами депутата є зниження тарифів на комунальні послуги вдвічі і підняття пенсій та зарплат відповідно до курсу інфляції гривні.

— Ми будемо рішуче протистояти тій політиці теперішньої влади, що сприятиме ще більшому зубожінню населення, яке віддає останні копійки на оплату космічних тарифів, — продовжував Денис Анатолійович.
сесія Вінницької міської ради фото

Вторити йому почав також і член "Батьківщини" Юрій Іорданов, який так само намагався достукатися до мера з метою включити до порядку денного звернення і його партії з приводу "обґрунтованих тарифів" для населення, ціна яких має бути пов'язана із видобутком українського газу.

Натомість їм опонувала більшість представників інших партій, які наголошували на тому, що безпосередньо у Вінниці за останній час впроваджено чимало енергоефективних проектів, введено до експлуатації кілька твердопаливних котелень, а середній розмір субсидії для міського населення становить 1642 грн.

Найбільше критики в бік представника "Опозиційного Блоку" було традиційно від представників партії ВО "Свобода".
Володимир Базелюк фото
Володимир Базелюк розкритикував звернення опоблоківця Дениса Мазуренка

— Лише три роки тому ми попри сніг, мороз та вбивства розпочали вигнання тих, хто довів нашу країну до зубожіння, — розпочав свій виступ свободівець Володимир Базелюк. — На Майдані нам протистояли тітушки і правоохоронці, але ми витримали і ціною крові, смертей і згодом війни позбавилися від тотального панування "Партії Регіонів" в нашій державі. Тому мені зараз прикро чути слова перефарбованих представників з числа колишніх регіоналів про те, що вони зараз намагаються виступити в очах людей захисниками простого народу. І тому вважаю, що ті, хто довели країну до занепаду взагалі не мають морального права виступати з подібними зверненнями.

Не дивно, що в ітозі цих обговорень депутати не підтримали ці звернення до центральної влади.

Нагадаємо, що сьогодні вранці під Вінницькою міською радою люди влаштували акцію протесту проти "дерибану земель".

Фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення