Майже шоста частина багатоповерхових будинків у Вінниці не мають технічного паспорта.

У Вінниці 334 багатоповерхівки не мають технічного паспорту

21 листопада 2016, 11:29

Майже шоста частина багатоповерхових будинків у Вінниці не мають технічного паспорта.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці 334 багатоповерхівки не мають технічного паспорту

    Додати коментар

Майже шоста частина багатоповерхових будинків у Вінниці не мають технічного паспорта. Про це Vlasno.info стало відомо із відповіді Вінницької міської ради на запит

В ньому йдеться, що кількість багатоповерхівок без технічних паспортів складає 334 будинки. Якщо врахувати, що загалом у Вінниці більше двох тисяч багатоповерхівок, то близько 16 відсотків будинків залишились без документації. Проте, у відповіді не вказали, скільки з цих багатоповерхівок-"привидів" є ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків).

Згідно із Правилами утримання житлових будинків у перелік технічної документації постійного зберігання мають входити: технічний паспорти на квартирний(багатоповерховий) житловий будинок, проектно-кошторисна документація зі схемами влаштування внутрішньо-будинкових мереж водопостачання, каналізації, центрального опалення, тепло-, газо-, електропостачання тощо, акти державної комісії про приймання жилого будинку в експлуатацію, паспорти ліфтового господарства, акти приймання-передачі жилого будинку у разі зміни його власника чи балансоутримувача.

Якщо документація відсутня, то колишній балансоутримувач протягом півроку з дня передачі іншому балансоутримувачу має відновити її за власний рахунок.

Втім, закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" порядку дій теперішнього та ропереднього власників щодо відновлення технічної документації, зазначається і відповіді міськради.

Нагадаємо, вінничани знайшли альтернативу ОСББ

Фото: vindom.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення