село Балківка фото

На Вінниччині серед лісу зачаїлось безлюдне село

02 грудня 2016, 08:02

Населені пункти Мурованокуриловецького району мають певну специфіку розміщення: знаходяться на великих відстанях один від одного, а ще у багатьох селах ніхто не живе

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині серед лісу зачаїлось безлюдне село

    Додати коментар


Населені пункти Мурованокуриловецького району мають певну специфіку розміщення: знаходяться на великих відстанях один від одного, а ще у багатьох селах мешкає по кілька родин або зовсім ніхто не живе, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Серед сіл Мурованокуриловецького району є безлюдне село Балківка, яке має цікаве географічне розташування. Тут майже п'ять вже ніхто не живе. Знаходиться село на дні яру, де зливається дві річки Теребиж та Жван. Балківка розташована на висоті 180 метрів над рівнем моря, а навколишня територія знаходиться на 280 метровій висоті над рівнем моря. Недалеко від села знаходиться джерело «Регіна».
село Балківка фото
Біля села є стародавні кургани та ставок посеред лісу.
село Балківка фото
село Балківка фото

– У мене в цих краях живуть родичі. Влітку тут неймовірно красиво. Природа дуже гарна. Ці закинуті хати на дні яру посеред лісу створюють дивовижну картину. Я всім раджу влітку сюди обов'язково приїхати, – каже виходець з Мурованокуриловецького району Володимир.

Недалеко від Балківки знаходиться село Дігтярка.
село Балківка фото

– Тут зареєстровано вісім людей, а проживає десь чотверо. У Дегтярці зареєстрована молода сім'я, але вони тут не живуть. Поруч з селом є піщаний кар'єр, у якому ми не маємо права брати пісок. А так люди як усюди в селах: виживають як можуть, – каже секретар Курашівської сільської ради Надія Булега.

Дістатися до цих сіл можна з Західного автовокзалу з Вінниці з пересадкою у Мурованих Курилівцях.

Головне фото Влада Боднара, фото: panoramio.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення