БПП "Солідарність" фото

Керівники райрад отримали партійні «інструкції» підтримати кандидатів від БПП

12 грудня 2016, 11:58

Напередодні з'їзду Української асоціації районних та обласних рад у районні ради Вінниччини прислали неоднозначні доручення

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Керівники райрад отримали партійні «інструкції» підтримати кандидатів від БПП

    Додати коментар


Напередодні з'їзду Української асоціації районних та обласних рад у районні ради Вінниччини прислали неоднозначні доручення. Про це Vlasno.info стало відомо з інсайдерських джерел.

У дорученні йдеться, що всі делегати з'їзду повинні підтримати кандидатів від Блоку Петра Порошенка "Солідарність" на посади президента Асоціації, віце-президентів та голови секретаріату. Причому, пропонується наполягати на тому, щоб голову Асоціації обрати до голосування по змінам до статуту. А висувати кандидатом на президента Асоціації рекомендують чинного голову Вінницької обласної ради Анатолія Олійника.
доручення Анатолія Олійника фото

Сам Анатолій Дмитрович заперечує, що такі доручення були. І що він давав будь-які доручення щодо з'їзду.

– Від Вінниччини їде сім учасників з'їзду, я — восьмий, – каже він. – Членами Асоціації є усі обласні та районні ради. На з'їзді вирішуватимуть нагальні питання. Наприклад, потрібно визначитись зі статусом Асоціації щодо прибутковості-неприбутковості. Тому що в середині грудня вона може автоматично стати прибутковою. Керівні органи теж потрібно переобирати, тому що після виборів до місцевих рад у 2015 році вони вважаються нелегітимними.

Голови райрад, які поїхали сьогодні на з'їзд Асоціації, теж запевняють, що не бачили ніяких подібних доручень.

Цікаво, що у Вінницькій області від БПП є 13 голів райрад з 27-ми, тобто переважна більшість. Така кількість очільників райрад представлена також в Київській та Одеській областях. Найменше голів райрад від БПП у Донецькій (2) та Луганській (1) областях.

Деякі голови райрад заявляють, що ці інструкції їм прислали з Києва, а не з Вінниці, і такі ж отримали очільники райрад в усіх областях. Інші наголошують, що такого доручення зовсім не було, і це все "підстава" інших політичних сил напередодні важливого з'їзду. Мовляв, тут явно прослідковується стиль радянських інструкцій, а БПП — проєвропейська партія.

Нагадаємо, у БПП "Солідарність" протягом цього року були кадрові втрати

Головне фото: 5.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення