Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

20 грудня 2016, 18:40

Багато житлових комплексів, які будуються на території міста Вінниці – будуються з порушення генерального плану

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

    Коментарі (3)


Багато житлових комплексів, які будуються на території міста Вінниці – будуються з порушення генерального плану та плану зонування міста Вінниці. Перевірити це може кожен громадянин по генплану міста Вінниці, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

ЖК «Правильний вибір», який будується за адресою Монастирська,41, зводиться на ділянці з цільовим призначенням для садибної забудови, хоча тут вже збудований багатоповерховий будинок.

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконноДев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

Подібна ситуація з ЖК «Академічний», яка збудувала свої п'ятиповерхові житлові будинки на землях садибної забудови.

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконноДев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

ЖК «Сімейний» та ЖК «Андора» знаходяться на землях для обслуговування об'єктів промисловості.

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

ЖК «Резиденція» та ЖК «Рівєра», які будуються по вулиці Князів Коріотовичів, частина  земельних ділянок, де будутються житлові комплекси, відповідно до плану зонування міста Вінниці, відносяться до території «одноповерхової житлової забудови».

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

ЖК «Словянський» по вулиці Заболотного, збудований на землях з призначенням «Садибна забудова». ЖК «Європейський» по вулиці Покришкіна будується на території, яка відповідно до плану зонування міста Вінниці на даний час не визначена. ЖК «Туркіш Сіті» будується на території санітарної зони промислового підприємства 1 класу шкідливості.

По факту цих порушень отаман Вінницького козацького полку імені Івана Богуна Володимир Воловодюк звернувся із заявою до заступника начальника головного управління національної поліції у Вінницький області Сергію Сокиряну.

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконноДев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконноДев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

Прокуратура Вінницької області розглянула звернення щодо можливих неправомірних дій службових осіб ряду будівельних організацій і за результатами розгляду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінальних правопорушень. У кримінальному проваджені триває досудове розслідування.

Дев'ять житлових комплексів у Вінниці будуються незаконно

Для порівняння, ми розглянемо ситуацію у місті Києві, де будівництв набагато більше, ніж у Вінниці.

– У Києві більшість будівництв будується з порушенням генплану. Відповідно до закону, спочатку потрібні бути внесені зміни до генплану, змінити цільове призначення даної ділянки і тільки тоді вже почати будувати багатоповерховий будинок. Згідно пункту 9 статті 17 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років, – каже активіст, фахівець з питань будівництва Георгій Фізик.

Vlasno.info буде слідкувати за розвитком цієї справи.

 

Коментарі    Оновити список коментарів

Правильный Выбор
-3 # Правильный Выбор 22.12.2016, 11:22
Ознайомившись зі статтею «ДЕВ'ЯТЬ ЖИТЛОВИХ КОМПЛЕКСІВ У ВІННИЦІ БУДУЮТЬСЯ НЕЗАКОННО» на сайті: vlasno.... від 20.12.16, ЖК «Правильний вибір» вирішив надати суспільству коректну інформацію, так як кореспонденти даного сайту, скоріш за все, володіють надто застарілими даними.
Як зазначено в установчих документах, ЖБК «Правильний вибір» належать дві ділянки, площею 0,2314 га та 0,1514 га. Земельні ділянки перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Вінниці, з кадастровим номером 0510100000:02:058:0006 та 0510100000:02:058:0007 відповідно.
У кожної особи є можливість самостійно перевірити призначення земельної ділянки на сайті ...map.land.gov.ua/kadastrova-karta, володіючи інформацією про кадастровий номер.
Отже, як видно з даного сайту, цільове призначення відповідає дійсності. Прохання, в подальшому, ретельно перевіряти всі данні, щоб не вводити в оману мешканців міста.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Влад Боднар
0 # Влад Боднар 22.12.2016, 12:08
Земельний кадастр та генеральний план міста - це дві великі різниці. Я бачив, що у вас земельні ділянки йдуть з цільовим призначенням 02.03 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Але, генеральний план міста, згідно статті 17 пункту 1 ЗУ ,,Про регулювання містобудівної діяльності'' є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. Відповідно до пункту 9 тіє ж статті, зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п’ять років. Останні зміни до генерального плану міста Вінниці були у 2013 році. Вам ці землі надали у оренду в 2015 році, тому на генплані не було зроблено ніяких змін. Порадтесь з вашими юристами і вони вам скажуть теж саме. Дякую за увагу.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Петр Тарапкин
+3 # Петр Тарапкин 21.12.2016, 10:47
По району академический информация не корректная ...goo.gl/photos/zSyqH3WMXDf7CpHeA
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення