ВТТУ фото

Площа Гагаріна стала каменем спотикання між журналістами та КП «Вінницька транспортна компанія»

29 грудня 2016, 08:32

Понад рік журналісти Vlasno.info добивалися через уповноваженого з справ людини, щоб КП «Вінницька транспортна компанія» почала відповідати на інформаційні запити

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Площа Гагаріна стала каменем спотикання між журналістами та КП «Вінницька транспортна компанія»

    Додати коментар

Понад рік журналісти Vlasno.info добивалися через уповноваженого з справ людини, щоб КП «Вінницька транспортна компанія» почала відповідати на інформаційні запити. Але керівництво КП «Вінницька транспортна компанія» постійно надавала нам одну ж ту саму відповідь, де зазначали, що вони не є розпорядниками інформації, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Але у жовтні 2016 року у КП «Вінницька транспортна компанія» змінилось керівництво і новий генеральний директор комунального підприємства Михайло Луценко особисто з нами зв'язався, щоб наголосити на співпраці Vlasno.info з КП «Вінницька транспортна компанія».

Але ця співпраця закінчилася після нашої публікації про трамвай Vin Way №224, де ми зазначили, що їздити на ньому небезпечно для пасажирів.

У ніч з восьмого на дев'яте грудня через різке потепління вода з талого снігу стікала з вулиці Пирогова у низ до площі Гагаріна. Зливна система новоствореної площі не справлялася з такою кількості води – утворилася калюжа.
площа Гагаріна у Вінниці фото

Зранку дев'ятого грудня калюжі вже не було. Причиною поганої роботи зливу міг бути маленький розмір зливної решітки.
площа Гагаріна у Вінниці фото

А четверо працівників КП «Вінницька транспортна компанія» стояли на місці перемикання трамвайних стрілок напроти школи №2 та перевіряли наскільки справно все працює.
площа Гагаріна у Вінниці фото

Ми відправили інформаційний запит до КП «Вінницька транспортна компанія», щоб нам пояснили, як після реконструкції площі Гагаріна, на яку витратили 35 мільйонів гривень, можуть відбуватися подібні речі. У зазначений строк, у п'ять робочих днів, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» нам ніхто не відповів. Тому ми надіслали повторний запит з тим же самим питанням і отримали у відповідь відписку. КП «Вінницька транспортна компанія» знову каже, що вони не є розпорядниками інформації. Тобто, коли їм вигідно, вони є розпорядниками інформації, а коли їм не вигідно – вони не є розпорядниками інформації і цим самим, знімають з себе відповідальність.
площа Гагаріна у Вінниці фото

У своїм відповіді КП «Вінницька транспортна компанія» також зазначила, що нам відповідала на перший запит, але ніякої відповіді не надходило. Vlasno.info й надалі буде скаржитися до уповноваженого з справ людини.

Фото Влада Боднара

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення