суд у справі Дмитра Дворкіса  фото

Військова прокуратура вступає у боротьбу за столітню споруду в центрі Вінниці

07 лютого 2017, 12:23

Вчора у Апеляційному суді Вінницької області колегія суддів продовжила розгляд справи за позовом колишнього мера Дмитра Дворкіса до Міністерства оборони

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Військова прокуратура вступає у боротьбу за столітню споруду в центрі Вінниці

    Додати коментар

Вчора у Апеляційному суді Вінницької області колегія суддів продовжила розгляд справи за позовом колишнього мера Дмитра Дворкіса до Міністерства оборони, передає із зали судових засідань кореспондентка Vlasno.info.

Мова йде, нагадаємо, про знесення у центрі Вінниці будівлі, яку спорудили ще у 1917 році і в якій до 2007 року розташовувався Вінницький зональний відділ Військової служби правопорядку.

Суд першої інстанції ухвалив знести аварійну будівлю, однак відповідачі у справі — Міноборони та квартирно-експлуатаційний відділ Вінниці — написали апеляційну скаргу на це рішення, бо, на їхню думку, зносити рішенням суду чуже майно — неправомірно.

Вчора у справу вступила також військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Аргументували це тим, що у цій справі стоїть питання про інтереси держави, які вони і будуть відстоювати пліч-о-пліч із відповідачами.

Втім, до судових дебатів вчора не дійшло: Міністерство оборони має виправити недоліки у своїй апеляційний скарзі, а ще до суду мають викликати експерта, який у висновку про стан будівлі написав, що споруду "недоцільно відновлювати".

Наступне судове слухання призначили на середину березня.

Далі буде...

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення