Роман Гринюк фото

Вінницький суд дозволив ректору ДонНУ не оприлюднювати статки

16 лютого 2017, 19:30

Вінницький міський суд не вбачає адміністративним правопорушенням відмову ректора ДонНУ Романа Гринюка оприлюднювати свою декларацію про майно та доходи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький суд дозволив ректору ДонНУ не оприлюднювати статки

  адміністратор   Додати коментар

Вінницький міський суд не вбачає адміністративним правопорушенням відмову ректора ДонНУ Романа Гринюка оприлюднювати свою декларацію про майно та доходи, повідомляє Vlasno.info з посиланням на "Главком".

Відповідну постанову суддя Ярослав Івченко прийняв на підставі письмових пояснень керівника вишу про те, що інформація про його статки може бути використана «ДНР».

Ректор університету зазначив, що Донецький обласний благодійний фонд «Україна-Георгія», який, саме,і витребовував копії декларацій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2014 та 2015 роки, знаходиться на непідконтрольній Україні території. Тож, зазначена інформація може бути використана злочинною організацією "ДНР".

Благодійний фонд звернувся до закладу із запитом щодо надання даних документів на підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації» у червні 2016 року. У наданні запитуваної інформації Фонду відмовили. Відповідь підписав ректор. Тоді благодійники звернулися зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Омбудсман відкрив провадження проти ректора ДонНУ. Справу направили до суду.

На думку Омбудсмана, ректор вчинив правопорушення, передбачене ч.4 ст.212-3 КУпАП («Порушення права на інформацію та права на звернення»).

Натомість вінницький суд зробив висновок, що керівник вишу вчинив дії спрямовані не на обмеження доступу до інформації, а ненадання інформації як такої.

Начальник управління з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації Секретаріату Омбудсмана Ірина Кушнір у Фейсбуці відреагувала на це судове рішення.

«Хто знає що таке внутрішнє переконання судді? Ну, от коли декларації не надаються у відповідь на інформаційний запит – це є адміністративним правопорушенням. Так думають всі судді з огляду на судову практику. А от коли декларації не надаються ректором Донецького національного університету, то тут за внутрішнім переконанням судді складу правопорушення немає..." – зазначила Ірина Кушнір.

Фото з архіву Vlasno.info


  адміністратор   16 лют. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення