старенькі-фот о

Вінницький будинок престарілих об'єднають з Вороновицьким і відкриють платне відділення

26 лютого 2017, 11:47

Новий директор запроваджує стрімкі зміни у закладі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький будинок престарілих об'єднають з Вороновицьким і відкриють платне відділення

    Додати коментар

Новий директор запроваджує стрімкі зміни у закладі

Незабаром Вороновицький психоноврологічний інтернат приєднають до Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю. Це Vlasno.info підтвердила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна. Це питання розглядали на одній з депутатських комісій, де Наталя Михайлівна і розповідала про майбутні зміни.

– Це оптимізація, якої ми потребували багато років — об'єднавши два заклади, ми зможемо економити кошти. До прикладу, у Вороновиці є власне підсобне господарство, тому для обох закладів звідти можна буде постачати продукти харчування, не купуючи їх. Це економія приблизно 2,8 млн гривень, - говорить Наталя Заболотна. - Звільнення працівників не буде, навпаки, це дасть змогу ввести нові посади, як-от реабілітолога, якого раніше у Вороновиці не було. Ми потребували цього вже давно, а можливим це стало після зміни керівництва.

Наталія Заболотна-фото

Ці зміни сталися в обох закладах восени минулого року. Після того, як директор Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю Володимир Вольський помер від серцевого нападу, на цю посаду оголосили конкурс, у якому переміг Сергій Якубовський. На той час він очолював Вороновицький психоневрологічний інтернат, у який досі так і не призначено керівника. Тож можна сказати, що пан Якубовський приєднає до свого нового закладу старий, і керуватиме фактично обома.

Сергій Якубовський-фото

Це дасть змогу не відкривати у Вінниці психоневрологічного відділення, створення якого сесія облради погодила ще торік. Принаймні, Сергій Якубовський такої необхідності не бачить:

– На сьогодні буде рентабельніше відкрити на платній основі програму "Соціальний перепочинок", де люди, у яких є родичі, зможуть на платній основі перебувати у нас від кількох днів до кількох місяців. Зараз працюємо над цим, відділення орієнтовно матиме до 40 ліжок, - говорить директор. - Від об'єднання з Вороновицею бачу лише позитив, у Вороновиці я всіх знаю, там нині перебуває 206 людей і я докладу максимальних зусиль, щоб людям там було комфортно.

У вінницькому інтернаті перебуває 240 чоловік.

Фото: Ірина Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення