Вінницький міський суд фото

Справа Хорта залишиться у Вінницькому міському суді

27 лютого 2017, 16:00

Апеляційний суд Вінницької області розглянув подання голови Вінницького міського суду щодо визначення підсудності — справа "шостого грудня" залишається у Вінницькому міському суді

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Справа Хорта залишиться у Вінницькому міському суді

  адміністратор   Додати коментар

Апеляційний суд Вінницької області розглянув подання голови Вінницького міського суду щодо визначення підсудності — справа "шостого грудня" залишається у Вінницькому міському суді, передає Vlasno.info.

Голова Вінницького міського суду Андрій Михайленко аргументував подання тим, що неможливо було визначити склад суду, оскільки не вистачає відповідної кількості служителів Феміди. Суддя, яка розглядала справу, нагадаємо, подала у відставку.

Адвокат обвинуваченого Валерій Палій висловив думку, аби залишити справу у Вінницькому міському суді та наголосив, що в установі достатньо суддів, які можуть розглядати справу.

Прокурор Дмитро Вознюк поклався на думку суду.

Суд з'ясував, що у штаті Вінницького міського суду є 41 суддя, з них 9 мають повноваження розглядати кримінальні провадження. Із цих дев'яти — четверо є слідчими суддями.

Ірина Курбатова розглядати справу не може, бо вже була задіяна у цьому провадженні. Ярослав Іванченко заявив самовідвід.

Руслан Каленяк знаходиться у нарадчій кімнаті, а Ольга Старинщук та Лариса Ковальчук перебувають у відпустках.

Апеляційний суд вирішив, що голова суду не організував належним чином розподіл справ, а у випадках, коли всі судді відсутні, розподіл справи варто здійснювати у день, коли судді є на роботі.

– Враховуючи резонансність справи, суд намагався усунутися від розгляду кримінального провадження у розумні строки, – вирішив Апеляційний суд Вінницької області та повернув кримінальне провадження за обвинуваченням Юрія Павленка до Вінницького міського суду,

Доля справи Михайла Сіранчука вирішуватиметься завтра.

Фото із архіву Vlasno.info


  адміністратор   27 лют. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення