Асоціація-Олійник-фото

На Вінниччині п'ять ОТГ приєднались до Асоціації з бюджетом понад два мільйона

07 квітня 2017, 08:34

До Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування увійдуть ще п'ять об'єднаних територіальних громад

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині п'ять ОТГ приєднались до Асоціації з бюджетом понад два мільйона

    Додати коментар


До Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування увійдуть ще п'ять об'єднаних територіальних громад, повідомляє Vlasno.info. Питання прийняття нових членів до асоціації і виведення з її складу сільських рад, що наразі саме об'єднуються, обговорили сьогодні на засіданні правління асоціації.

Голова обласної ради Анатолій Олійник, який очолює асоціацію, повідомив, що до об'єднання долучаться Ситковецька, Томашпільська, Шпиківська, Дашівська та Бабчинецька об'єднані територіальні громади.

За словами керівника секретаріату асоціації Віктора Вікалюка, у складі асоціації наразі перебуває 941 громада. Це об'єднані територіальні громади, сільські, селищні, районні, міські і обласна територіальна громада. Наразі членами асоціації є 21 ОТГ. Аби залучати до асоціації інші вінницькі громади, агітатори подорожуватимуть Вінниччиною.

Присутні на засіданні обговорили зміни до бюджету у зв'язку із вступом до асоціації нових членів. Наразі бюджет складає понад два мільйони гривень.

На залучення експертів Асоціація планує витратити 200 тисяч гривень, 150 тисяч на рік — на тренінги, семінари, 100 тисяч гривень — на друк матеріалів. У бюджет об'єднання закладуть і витрати на службові відрядження працівників секретаріату. Так, добові під час відрядження по Україні складуть 250 гривень. Якщо ж за кордон їздитимуть за рахунок грантового проекту, то виплачуватимуть працівникам лише 30 % від добових, визначених для відряджень за кордон.

Нагадаємо, мільярд гривень держава виділила на об'єднані громади.

Фото: Тетяна Куц

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення