пам'ятник Карлу Марксу у Терешках фото

Засновник комунізму й досі «стоїть» у центрі села на Вінниччини

15 квітня 2017, 09:00

Пройшло вже більше місяця як Вінницька область позбулася останнього Леніна, який стояв у Терешках Барського району

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Засновник комунізму й досі «стоїть» у центрі села на Вінниччини

    Додати коментар


Пройшло вже більше місяця як Вінницька область позбулася останнього Леніна, який стояв у Терешках Барського району. Але, можливо, це далеко не останній Ленін у нашому регіоні. Бо вже далеко не перший раз знімають «останнього» Леніна на Вінниччині, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Але не тільки пам'ятники Леніну зносять відповідно до закону про декомунізацію, а й іншим діячам, які пов'язані з комуністичним режимом та його ідеологією. Серед них і засновник самої ідеології комунізму Карл Маркс. Його пам'ятник й досі знаходиться у селі Мітлинці Гайсинського району.

– Він досі стоїть у центрі села. Його ніхто не збирається зносити, бо він нікому не заважає і нікого серед мешканців села не дратує, – каже місцевий мешканець Володимир.

У сільраді нам підтвердили, що ніякого розпорядження не було зносити цей пам'ятник і громада села не проти його розташування тут, тому за «знесення» Карла Маркса ніхто не думав. Керівництво Гайсинського району не знає, що такий пам'ятник взагалі існує у Мітлинцях.

– Я в перший раз чую за цей пам'ятник Карлу Марксу. Сільрада нам не надала такої інформації. Тому зараз вам нічого про це не скажу, – каже заступник голови Гайсинської РДА Сергій Несвятий.

Фото: panoramio.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення