штраф фото

Вісім вінницьких посадовців та депутатів оштрафували за корупцію

26 травня 2017, 21:00

З жовтня минулого року громадські активісти та прокуратура спільно працюють над виявленням та притягненням до відповідальності посадовців, які вчинили корупційне правопорушення

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вісім вінницьких посадовців та депутатів оштрафували за корупцію

    Додати коментар


З жовтня минулого року громадські активісти та прокуратура спільно працюють над виявленням та притягненням до відповідальності посадовців, які вчинили корупційне правопорушення. Вже два вінницьких депутати визнано винними та оштрафовано, передає
Vlasno.info.

– Ми почали моніторити рішення місцевих рад, тендерні закупівлі, – розповідає активістка руху "Під контролем" Олена Регеша. – Виявляючи факти корупційних діянь, оформляли матеріали у спеціальні кейси та скеровували їх до контролюючих органів.

Найбільш поширені порушення спостерігаються під час проведення закупівель та коли депутати голосують, не зважаючи на конфлікт інтересів. Трапляються і випадки розкрадання бюджетних коштів. Віднедавна моніторять і невчасно подані декларації посадовців та депутатів.

– Але у цьому випадку нам важко довести, що чиновник чи депутат не подав свою декларацію навмисно: бо міг, скажімо, із технічних причин не працювати сайт НАЗК, – уточнює активістка Юлія Грига.
рух "Під контролем" фото
фото Людмили Кліщук

Прокуратура Вінницької області, до речі, віднедавна у зв'язку зі зміною законодавства позбавлена права складати адміністративні протоколи на "корупційних правопорушників", але, кажуть, тісно співпрацюють із Управлінням захисту економіки. Саме фахівці цього відомства проводять перевірки та уповноважені складати адмінпротоколи.

– У 2016 році скерували до суду 43 таких протоколи, 26 осіб притягли до відповідальності у вигляді штрафу, ще 17 протоколів закрито, – розповів начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції прокуратури Вінницької області Олег Михайлина. – Вже у 2017 році Управління захисту економіки склало 48 протоколів, частину із них суд розглянув, вісім осіб оштрафували.

Нагадаємо, що суд свого часу оштрафував Тараса Кобця та Геннадія Вацака. Мова йшла про порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Кобець сплатив майже три з половиною тисячі гривень штрафу, а Вацак — п'ять тисяч.

Додамо також, що "корупційний протокол" свого часу складали на очільника обласного управління спільної комунальної власності Василя Федоришина та двох його заступників — йдеться про преміювання керівного складу обласного управління спільної комунальної власності.

До кінця травня у Вінницькому міському суді також розглянуть ще дві справи, у яких йдеться про порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Правопорушниками фігурують заступник начальника управління спільної комунальної власності Віктор Крот та керівник КП "Вінницяоблводоканал" Олександр Чернятинський.

Головне фото: "Радіо Свобода"

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення