миніципальна поліція фото

«Майстри на всі руки» – вінницька муніципальна поліція і розслідуватиме, і торгуватиме

30 травня 2017, 08:42

Муніципальній поліції збільшили статутний капітал і додали КВЕДів

Тамара Тисячна, Тетяна Куц
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Майстри на всі руки» – вінницька муніципальна поліція і розслідуватиме, і торгуватиме

  Тамара Тисячна, Тетяна Куц   Додати коментар


Муніципальній поліції збільшили статутний капітал і додали КВЕДів, повідомляє Vlasno.info. Відповідне рішення депутати прийняли під час останнього пленарного засідання сесії Вінницької міськради минулої п'ятниці.

Збільшення статутного капіталу ще на 512 тисяч гривень для комунального підприємства ініціював департамент міського господарства.

Працевлаштують атовців

Очільник департаменту Григорій Пурдик на засіданні депутатської комісії напередодні сесії пояснив, що ці кошти необхідні для резерву у зв'язку із додатковим збільшенням штату підприємства.
Григорій Пурдик фото
Григорій Пурдик

— Щоб можна було набирати людей, забезпечувати їх одягом, збільшувати зарплату, — зазначив він.

Як Vlasno.info писало раніше, збільшувати штат "муніципальників" у міській раді збираються за рахунок демобілізованих атовців. Наразі мова йде про працевлаштування 40 чоловік.

— Ми створили відділ по охороні громадського порядку у школах. Але набрати людей в один день не можемо, працевлаштовуємо поступово. Їм треба закупити форму, спецзасоби, взуття, – каже Григорій Никанорович. – Тому щоразу виносити це питання на сесію і вносити зміни до статутного капіталу — це не вихід.

Самі атовці свою роботу у муніципальній поліції наразі оцінюють позитивно. Інспектор Андрій Шумлянський працює у відомстві другий місяць, охороняє школу №33.

— Роботу запропонував знайомий. Поки що задоволений. Оскільки до того не працював, то це оптимальний варіант. Раніше продавав запчастини до авто. Попереднє місце роботи протягом певного часу зберігалось. Але власник не хотів більше його тримати і вийшло, що я звільнився за угодою сторін, — розповідає чоловік.
Інспектори вінницької муніципальної поліції Андрій Шумлянський (праворуч) та Вадим Овод фото

Інспектори Андрій Шумлянський (праворуч) та Вадим Овод

Вадим Овод до мобілізації працював у газовому господарстві слюсарем.

— Мені передзвонили і запропонували роботу знайомі зі спілки учасників АТО. Я погодився. Від нас вимагають бути передовсім врівноваженим, адже працюємо з дітьми.

Мають право і розслідувати, і торгувати

За словами Григорія Пурдика, наразі статутний капітал КП "Муніципальна поліція" становить 1 739 286 гривень. До основного переліку КВЕДів також додасться пункт "проведення розслідувань".

— Оскільки запроваджуємо охоронну діяльність, ми починаємо слідчі дії, — повідомив посадовець.

Коли ж депутати почали розпитувати, які саме слідчі дії проводитимуть муніципальники у формі, директор департаменту зазначив, що вони з'ясовуватимуть такі дані як: прізвище, ім'я, по-батькові, складатимуть протокол на місці події.

— Це теж слідчі дії формально, — зауважив головний господарник міста.

Наразі, за даними ЄДРПОУ, крім нового виду діяльності "проведення розслідувань", у переліку кведів КП "Муніципальна поліція" залишається:

– неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами,
– діяльність приватних охоронних служб,
– діяльність у сфері охорони громадського порядку та безпеки.

Основним видом діяльності є "державне управління загального характеру".

— Якось цікаво, що компанія, яка вестиме слідчі дії, торгує алкогольними напоями, — здивувалась депутатка Ганна Давиденко.

Нагадаємо, вінницькі активісти планують припинити діяльність муніципальної поліції

Головне фото: speckor.net


  Тамара Тисячна, Тетяна Куц   30 трав. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення