video-vlasno

Мешканці Теплика судяться за землі в центрі міста

02 червня 2017, 10:28

Теплицька селищна рада програла в апеляційному суді справу за позовом ПП «Люкс» про скасування рішення про заборону забудови

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Мешканці Теплика судяться за землі в центрі міста

    Додати коментар

 

Теплицька селищна рада програла в апеляційному суді справу за позовом ПП «Люкс» про скасування рішення про заборону забудови. Разом із керівництвом Теплицької селищної ради до суду з'явилась делегація теплицьких активістів, які переймаються питанням благоустрою села. А саме забудови земельної ділянки в центрі міста. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

– Цю проблему «породила» попередня селищна влада й сьогодні ми прийшли до суду. У Теплику активісти намагаються тримати на контролі цю ситуацію, аби на власні вуха й очі побачити, як селищна рада відстоює права громадян. Ми шоковані тим, як наші інтереси захищав селищний голова. На мою думку він був зовсім не підготовленим до судового засідання, – розповідає міський активіст Олег Пуляр.
суд за землю в Теплику фото

Під час судового засідання селищний голова виступав, пояснюючи суду, чому не можна будувати на цій землі кав'ярню. Обґрунтувавши, що це може спричинити шкоду екологічному стану в селищі. Проте суд все ж виніс рішення на користь приватного підприємства.

– Ми робимо все, що можемо, аби відстояти права громади. Попереду в нас ще господарський суд про визнання договору не дійсним, – повідомив журналісту селищний голова Руслан Трамбовецький.
Руслан Трамбовецький фото
Руслан Трамбовецький 

Протягом семи років власник ПП «Люкс» не заявив прав на цю земельну ділянку, не реєстрував її й відмовлялось коментувати ситуацію. Після сьогоднішнього судового засідання офіційним представник підприємства пояснив, чому так сталось:

– Не реєструвалась тому, що домовленість була з тодішнім селищним головою, який мав провести держану реєстрацію договору оренди.

На жаль, на сьогоднішній день чоловік вже помер й чому він це не зробив невідомо, – коментує представник ПП «Люкс» Сергій Горовий. – На даний момент у селищі немає гарного дитячого кафе, в яке б могли прийти мами з дітками й відпочити, тому ми плануємо побудувати дитяче кафе. Згідно із проектом, на підставі якого видана декларація про початок будівельних робіт, можу сказати, що він воно буде навіть набагато кращим вінницького «Макдональдса».
суд за землю в Теплику фото

В свою чергу, по при рішення суду, громада повідомила, що не дозволить будувати ніякої кав'ярні й буде стояти до останнього.

Фото та відео Мирослави Слободянюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення