суд у справі метанівських "рейдерів" фото

АТОвець хотів взяти на поруки одного із «теплицьких рейдерів»

23 червня 2017, 20:02

Семеро із 45 затриманих у Метанівці суд випустив із СІЗО

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

АТОвець хотів взяти на поруки одного із «теплицьких рейдерів»

    Додати коментар


Семеро із 45 затриманих у Метанівці суд випустив із СІЗО

Апеляційний суд Вінницької області продовжив розгляд клопотань адвокатів "теплицьких рейдерів". Затриманих підозрюваних потроху звільняють з-під арешту, передає Vlasno.info.

Під час розгляду одного із таких клопотань очільник однієї із вінницьких АТОвських громадських організацій подав клопотання щодо взяття на поруки одного із підозрюваних на особисту поруку. Характеризував із позитивної сторони.

– Підозрюваний допомагав під час мого волонтерства, коли я їздив на передову. Важлива була фізична допомога під час погрузки вантажу – тоді він і виручав. Знаю його майже рік. Беру на себе відповідальність за його перебування на волі під час досудового слідства, – сказав у залі суду АТОвець.

Процесуальна поведінка прокурора була винятковою: він запитав у АТОвця, чи є він кіборгом, той відповів, що був у складі 93 бригади поблизу Донецького аеропорту. Прокурор просив пом'якшити міру запобіжного заходу, яку він же відстоював у суді першої інстанції, та призначити йому цілодобовий домашній арешт на зміну триманню під вартою.

Адвокати також переконували суд, що у підозрюваного немає намірів переховуватися від слідства, та просили обрати йому міру запобіжного заходу, не пов'язану із триманням під вартою.

У результаті, суд виніс рішення: 160 діб домашнього арешту.
суд у справі метанівських "рейдерів" фото

Останнім розглядали клопотання щодо зміни запобіжного заходу і для депутата Добровеличківської районної ради Кіровоградської області Сергія Тупчієнка.

– Станом на 31.05 він є законним власником свого майна згідно із реєстру речових прав на нерухоме майно, – сказав адвокат Олексій Болманенко. – Слідство наголошує, що він був зі зброєю. Мій підзахисний був на своїй території із папкою для паперів. Папка - це зброя?

У суді також з'ясовували, чи накладено арешт на майно і кому воно насправді належало.

– Я поважна людина, очолюю агропідприємство, – розповів у суді Тупчієнко. – Обробляю до двох тисяч гектарів землі, я маю зараз іти в поле та щось робити, а я тут сиджу. Команди застосовувати зброю я не давав. Наше товариство відремонтувало вісім бронетранспортерів та допомагало воінам в АТО. Це моя територія, я є її власником, але фактично не користувався.

Прокурор натомість переконував суд, що саме Тупчієнко віддавав накази на використання зброї та вчинення насильницького злочину. Є ризики, що він буде уникати слідства, а тому просив продовжити терміни його перебування під вартою ще на два місяці.

Адвокати просили обрати більш м'який запобіжний захід: застава чи домашній арешт.

У результаті, депутата таки залишили під вартою.

Загалом, з-під варти звільнено сімох підозрюваних у цій справі.

Досудове розслідування триває.

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення