Тульчин фото

Районні судді Вінниччини: орендовані ставки, великі квартири та заможні родичі

20 липня 2017, 14:43

Вінницькі судді живуть безбідно

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Районні судді Вінниччини: орендовані ставки, великі квартири та заможні родичі

    Додати коментар


Вінницькі судді живуть безбідно, маючи приватні будинки, автівки та рахунки у банках. Ми вирішили перевірити, чи така тенденція притаманна тільки Вінниці, чи судді районних судів області також живуть «не на одну зарплатню», повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Розглянемо Тульчинський районний суд. Нещодавно там звільнилася суддя Світлана Робак. Працівники суду не забажали пояснювати причину її звільнення. Просто сказали, що подала у відставку і все. Вона має квартиру площею 119 квадратних метри, яка знаходиться у Тульчині у будинку по вулиці Незалежності, недалеко від маєтку Потоцьких. Також біля будинку знаходиться її гараж площею 17,9 квадратних метри.

Суддя має у селі Клебань Тульчинського району дві земельні ділянки площею 21 та 25 соток. Її чоловік Володимир Робак має достатньо нерухомого майна. Він орендує чотири ставки недалеко від Ладижина на річці Сельниця площею: 25,59; 21,71: 12,92; 9,76 гектарів.
майно тульчинських суддів фото

Окрім цього, у нього є ставок площею 11,9 квадратних метри у селі Клебань. Володимир Робак має земельні ділянки розміром 4,35 гектарів у селі Гранів Гайсинського району та 16 соток у Маньківці Тульчинського району. Є у нього гараж у Тульчині площею 74,8 квадратних метри та свинарник площею 1895,4 квадратних метри у селі Клебань.
майно тульчинських суддів фото

З рухомого майна Світлана Робак має Geely Emgrand 2014 року випуску, яку суддя придбала за 222 900 гривень у 2014 році. Її чоловік має Mercedes-Benz 1999 року випуску.

Суддя Світлана Робак за 2016 рік отримала заробітну плату 390 402 гривень та готівкою задекларувала 150 000 гривень.

Інший суддя Тульчинського районного суду Сергій Ковганич має земельну ділянку у 8,8 соток у селі Заозерне Тульчинського району. Його дружина Алла Ковганич має 10 соток землі у селі Михайлівка Тульчинського району. У місті Липовець їй належить земельні ділянки площею 16 та 10 соток. На Аллу Ковганич зареєстрована квартира площею 43,4 квадратних метри, яка знаходиться у Тульчині. Також дружина судді задекларувала квартиру площею 250 квадратних метри, яка знаходиться по вулиці Пилипа Орлика, 2 у Тульчині. Належить ця квартира третій особі – Ніні Чернюк.

Алла Ковганич їздить на Volkswagen Golf Plus 2011 року випуску. Родина судді готівкою задекларувала 150 000 гривень та 2 000 доларів.

Реєструє на третіх осіб свою нерухомість також інший суддя Тульчинського районного суду Олександр Саламаха. Його родина проживає у будинку площею 138,5 квадратних метри, який зареєстрований на родичку дружини судді Тетяну Суржок. Знаходиться будинок у передмісті Вінниці, у селі Шкуринці, біля узбережжя Південного Бугу.
майно тульчинських суддів фото

Окрім цього, суддя Олександр Саламаха має житловий будинок площею 35,6 квадратних метри у Знам'янці Кіровоградської області. Його дружина, Анна Суржок-Саламаха, має ділянку у 8 соток у селі Сосонка. Суддя готівкою задекларував 168 000 гривень.

«Найбіднішою» суддею Тульчинського районного суду виявилася Людмила Штифурко. Зі свого майна вона задекларувала лише кімнату в гуртожитку площею 11,7 квадратних метри. Належить кімната Вищому професійному училищу № 11, яке знаходиться у Вінниці. Земельних ділянок, рухомого майна та готівки не задекларувала. Зарплата – 210 604 гривні.

Головне фото: yspih.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення