книга рекордів Гіннеса фото

«Вимушені» тарифи можуть зробити Ладижин світовим рекордсменом

20 липня 2017, 21:00

Ладижинська міська влада зазіхнула на встановлення світового рекорду

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Вимушені» тарифи можуть зробити Ладижин світовим рекордсменом

    Коментарі (3)


Ладижинська міська влада зазіхнула на встановлення світового рекорду. Жителі міста вважають, що у них найдешевша ціна на воду. Про це розповідає кореспондент Vlasno.info.

Ініціатором аналізу цін на воду став міський голова Валерій Коломєйцев.

— Міський голова дав доручення вивчити ціну на воду по Україні і в найближчих країнах, — розповідає перший заступник міського голови Павло Анущенко.

Проаналізувавши ціну на воду в Україні та деяких країнах за кордоном, ладижинська міська влада дійшла висновку, що у них вода найдешевша в Україні і підозрюють, що і у світі. Саме тому вирішили подати заявку на визнання ладижинського тарифу, який становить одну гривню 18 копійок, або ж 4,5 американських центи, — найнижчим у світі.

— Ми гадаємо, що нижчої ціни на воду нема ніде, — додає Павло Дмитрович.

Чекати відповіді на листа з «Книги Рекордів Гіннеса» доведеться аж 12 місяців.

Причиною такого низького тарифу є те, що у Ладижині ціна на воду не змінювалась уже шість років, з 2011 року. Ціна низька, оскільки постачальник води працює собі у збиток.

Справа в тому, що воду ладижинці п'ють не свою, а із села Маньківка Тульчинського району. Саме там відбувається водозабір та певний ступінь очистки, а потім 14 кілометрів тече по трубах до водофільтрувального блоку ДТЕК Ладижинської ТЕС, де її очищують до стану питної. Ця процедура досить затратна, але ціну підняти не можуть.

— Ми б і раді підняти ціну, але НКРЕКП нам затверджує тарифи. Ми зверталися неодноразово, щоб їх підняти, але нам відмовляють. Нам приносить це збитки, але за рахунок того, що ми велика компанія то ми їх перекриваємо, — розповіла менеджер з комунікації ДТЕК Ладижинської ТЕС Тетяна Поліщук.

У НКРЕКП кореспонденту Vlasno.info сказали, що ця інформація неправдива, оскільки вони займаються тільки великими містами, а малі — не в їхній компетенції:

— Це недостовірна інформація, оскільки ми встановлюємо тарифи для тих міст, де населення більше, аніж 100 тисяч, а у маленьких містах цим займаються органи місцевого самоврядування, — зауважив начальник відділу регулювання відносин із споживачами департаменту водопостачання НКРЕКП Богдан Валерійович.

Стосовно цього редакція звернулася до керівництва Ладижинської ТЕС із запитом, тому їхня офіційна версія з'явиться згодом.

Нагадаємо, що у Погребищі питна вода коштує 8 гривень. А найдорожча вода в Іллінцях.

Фото: todtrk.te.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Кузьма
-1 # Кузьма 22.07.2017, 12:31
Власно постаралось і розворушило осинне гніздо, тепер вода в Ладижині буде дорогою. Молодці, не треба дати Ахметову збанкрутіти.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ярослав
0 # Ярослав 21.07.2017, 06:57
Неправда. Найдорожча вода не вІллінцях а в Піщанці - 20 грн 80 коп за 1 метр кубічний.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Оля---
0 # Оля--- 21.07.2017, 09:47
У статті вказано, які райони не бралися до уваги, оскільки тоді, коли писали статтю не змогли зв'язатися із місцевою владою
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення