Жителі Сабарова запідозрили міську владу у незаконному вилученні державних земель

Землю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у держави

04 серпня 2017, 20:02

Жителі Сабарова запідозрили міську владу у незаконному вилученні державних земель

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Землю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у держави

    Коментарі (7)


Жителі Сабарова запідозрили міську владу у незаконному вилученні державних земель площею 36,47 та 30,81 гектар у державного підприємства, про це розповідає кореспондент Vlasno.info.

А відтак сабарівчани звернулись до депутатів Вінницької міської ради з проханням розібратись у законності дій стосовно забудови кладовища та з'ясувати кому належить земля, яку під нього виділили. з посиланням на депутатське звернення.

201 житель мікрорайону подав позовну заяву (адміністративний позов) у Вінницький міський суд. Відповідачами виступають Вінницька міська рада, виконавчий комітет ВМР та Департамент комунального господарства та благоустрою ВМР.
Землю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у БохониківЗемлю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у Бохоників
Окрім того, вінничани звернулися із офіційним зверненням до депутата Вінницької міської ради Ганни Давиденко про допомогу та написали спільне звернення. Свої звинувачення люди чітко виклали у документі та навели аргументи.

« Вінницька міська рада незаконно вилучила державні землі площами 36,47 гектар (кадастровий номер ділянки 0510100000:02:109:0002) та 30,81 гектар (кадастровий номер ділянки 0510100000:02:109:0001) з постійного користування ДП ДГ «Бохоницьке» НВЦ «Соя» НААН», — йдеться у зверненні мешканців мікрорайону Сабарів.

30 вересня 2016 року ці землі передали в користування Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради та Комунальному підприємству «Центральний міський стадіон».

На «крик» сабарівчан таки відгукнулися депутати Вінницької міської ради Ганна Давиденко, Олександр Колісник, Олександр Зєрщиков. Вони подали ряд запитів, зібравши інформацію - написали спільне депутатське звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка, прокурора Вінницької області Вячеслава Соколова, керівника Вінницької місцевої прокуратури Олександра Гуцола про внесення відомостей в ЄРДР по факту кримінального правопорушення посадовими особами Вінницької міської ради.

У результаті спільних зусиль вінничан та депутатів стало відомо, що сабарівська земля, яку Вінницька міська рада виділила під забудову кладовища, досі належить Державному підприємству дослідного господарства «Бохоницьке» та Інституту кормів УААН. НААН не давала дозвіл на відчуження земель і жодним іншим способом ці державні землі у них не вилучалися .Таку інформацію надав директор ДП ДГ «Бохоницьке» Олександр Бортновський та підтвердив це відповідними документами.

Це означає, що державною землею, на якій мають проводитись дослідні роботи, і за яку досі сплачують податки у місто, якимось чином почала розпоряджатися міська влада.

«Згідно статті150 Земельного Кодексу України ці державні землі є землями дослідних полів науково-дослідних установ, тобто є особливо цінними землями і припинення прав на них та зміна цільового призначення здійснюється за погодженням Верховної Ради України», — йдеться у депутатському зверненні.

Не зважаючи на це, 30 вересня 2016 року рішенням №422 частину державної землі таки передали у постійне користування Вінницької міської ради. Четвертого жовтня землі зареєстрували за відповідними структурами, а вже через два дні прийняли рішення щодо будівництва кладовища.

Вінничани вбачають у діях посадових осіб Вінницької міської ради ознаки злочину, передбачені статтею 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем», тому громада просила депутатів звернутись у правоохоронні органи. Для цього у них достатньо підстав:

« Незаконне відчуження земельної ділянки, незаконне використання земельної ділянки, незаконна зміна цільового призначення земельної ділянки, а також неправомірне виділення коштів на облаштування кладовища на землях, які Вінницька міська рада отримала в незаконний спосіб», — зазначено у депутатському зверненні.

Відтак, депутати Вінницької міської ради вимагають розібратися у ситуації, шляхом виконання ряду вимог.
Землю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у БохониківЗемлю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у БохониківЗемлю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у БохониківЗемлю під кладовище у Сабарові вінницька влада «віджала» у Бохоників
Нагадаємо, що вінницькі депутати вимагають покарати боксера з ключкою. Крім того, влада жителів Сабарова залякують відміною субсидій.

Головне фото Ольги Бунич
Документи надані Ганною Давиденко

Коментарі    Оновити список коментарів

Светлана Рулько
+2 # Светлана Рулько 07.08.2017, 07:49
Не вибирайте більше Моргунова, то з ним і вся "бригада" піде. Сабаровчани! Зверніться до усіх жителів міста, щоб пам'ятали, як влада відноситься до народу і плює на його справжні потреби. Тільки гуртом, одностайно можна щось змінити.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Орест
+3 # Орест 05.08.2017, 22:25
Ситуація дивним чином схожа на негаразди з дослідними землями в Агрономічному. Щось здається комусь потрібен прецедент, щоб скористатися аналогією і вирішити свої питання. Чи можливо у Калетніка з'явиться "важіль", адже він голова комісії НААН
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Орест
0 # Орест 05.08.2017, 22:16
Позов, скоріше за все, подали в Вінницький окружний адміністративний суд, судячи з тексту позову. В іншому випадку може бути відмова в зв'язку з непідсудністю. Чи свідомо все затягнуть в міському суді і апеляційному, а потім касація все скасує. А час іде....
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Юрій
0 # Юрій 05.08.2017, 07:06
А ми сядемо і будемо гірко плакати:-)
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Кузьма
0 # Кузьма 05.08.2017, 00:19
Дик, тепер ВМР зобідиться на цей мікрорайон та бордюрчик перестане там укладати.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Любов
+1 # Любов 05.08.2017, 07:08
Бордюрчику ( поребрику ) споконвіку і не було в Сабарові. пройти після дождю там чистою неможливо, калюжі, а іздоки їздять на великих швидкостях, і, розважаються : хто більше цунамі підніме, і, більше бризг подалі закине. А, Ви, бордюрчики.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Sabariv
+3 # Sabariv 05.08.2017, 08:49
Цитую Кузьма:
Дик, тепер ВМР зобідиться на цей мікрорайон та бордюрчик перестане там укладати.


Так вибори теж не за горами, і жителі Сабарова "зобідяться" на керівництво ВМР і не виберуть їх надалі.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення