Набережний квартал у Вінниці фото

Навіщо Набережний Квартал поділив себе на 15 частин

31 серпня 2017, 19:35

Житловим комплекс Набережний Квартал вінничани асоціюють з кількома скандальними історіями, остання з яких через відверту рекламу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Навіщо Набережний Квартал поділив себе на 15 частин

    Коментарі (3)


Житловим комплекс Набережний Квартал вінничани асоціюють з кількома скандальними історіями, остання з яких через відверту рекламу, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Але житловий комплекс приховує ще й «підводні течії». Якщо подивитись на кадастрову карту, то Набережний Квартал поділений на 15 секцій. Під кожною секцією знаходиться окрема земельна ділянка.
Набережний квартал у Вінниці фото

Мешканці кожної секції утворили своє об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОССБ) з такими назвами: Затишний квартал-1, Квартал-2, Квартал-3, Київська 29/4, Квартал-5, Квартал-6, Квартал-7, Квартал-8, Квартал-9, Квартал-10, Квартал-11, Квартал-12, Квартал-13, Квартал-14, Квартал-15.

Кожна секція має свою адресу, що позначено на кожному під'їзді, як в окремому будинку.
Набережний квартал у Вінниці фото
Набережний квартал у Вінниці фото

Тому адреси квартир мають незвичний вигляд. Наприклад, якщо ви проживаєте в 4 секції в 105 квартирі, то ваша адреса буде Київська 29/4 105, а не Київська 29/105, як зазвичай.

Набережний Квартал, щоб знизити категорію складності, будують кожну секцію по окремому пакету документів і часто роблять на кожну секцію окремий кооператив, щоб зробити незалежними одну від одної частини своєї «піраміди». Робиться це для того, щоб якщо одну секцію прикриють правоохоронці, то інші можуть існувати собі спокійно й надалі, бо юридично вони незалежні. Я за ними почав стежити коли вони тільки почали все переводити на кооперативи, клепаючи по десятку кооперативів на день. До цього їм всі будівництва цілком зупиняли, – каже київський експерт у сфері будівництва Георгій Могильний.

Представники Набережного Кварталу цю ситуацію пояснюють дуже просто.

Це все робиться для того, щоб здавати посекційно будинок в експлуатацію. Тому що так би людям прийшлося б чекати поки весь комплекс збудують і, тільки тоді б змогли здати в експлуатацію будинок, – кажуть в офісі Набережного Кварталу.

Зараз повним ходом йде будівництво житлового комплексу Набережний Квартал 2, який будується впритул до Набережного Кварталу.
Набережний квартал у Вінниці фото
Набережний квартал у Вінниці фото

Покупцям квартир до початку будівництва Набережного Кварталу 2 обіцяли що на цьому місці буде торговий центр, сквер та фонтан. Але забудовники вирішили, що на цьому багато не заробиш і почали будувати ще один житловий комплекс.
Набережний квартал у Вінниці фото
Набережний квартал у Вінниці фото

Фото Влада Боднара

Коментарі    Оновити список коментарів

Влад
0 # Влад 01.09.2017, 07:05
А в чому "прикол" ? Правильне рішення. Чи комусь КВАРТАЛ як кістка в горлі ?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Соня
0 # Соня 01.09.2017, 09:19
А прикол в землі!(15 земельних ділянок). Після завершення будівництва власник земельної ділянки, а в багатьох випадках це не "квартал"може вимагати плату за користування земельною ділянкою. І о-па: для мешканців будинків "нежданчік"- ще одна квартирна плата.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Гость
+1 # Гость 01.09.2017, 10:35
Земля передана у власність ОСББ. Автор статті вирішив просто попіаритись.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення