суд у справі Сергія Моргунова фото

Суд за позовом до мера Вінниці перенесли: необхідно запросити свідків

05 вересня 2017, 20:40

Друге судове засідання за позовом до міського голови Сергія Моргунова, яке ініціювали вінницькі громадські активісти та бійці АТО знову перенесли

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Суд за позовом до мера Вінниці перенесли: необхідно запросити свідків

    Додати коментар

Друге судове засідання за позовом до міського голови Сергія Моргунова, яке ініціювали вінницькі громадські активісти та бійці АТО знову перенесли. У справі з'явилися нові докази та виникла потреба у тому, щоб заслухати свідків. Про це повідомляє Vlasno.info.

Як і минулого разу юрист Юрія Кисіля Вадим Шмагалов розпочав справу із подачі клопотань, зокрема щодо дозволу вести фото та відеофіксацію засідання на що один з представників Сергія Моргунова Іван Лірник погодився, а інший — Руслан Швед, відмовився. Окрім того, пан Вадим просив у суду викликати на наступне засідання свідків, зокрема Петра Гандурського, Ольги Гандурської, Михайла Сіранчука, Андрія Верича, обґрунтовуючи це тим, що ці люди були свідками вчиненого злочину та можуть розповісти деталі ситуації. Це клопотання підтримали повністю, однак через те, що суд не запитав перед початком засідання чи є в залі свідки і не попросив їх вийти, то Петро Гандурський та Андрій Верич тепер не зможуть свідчити по цій справі.
суд у справі Сергія Моргунова фото

Ситуація з намаганням викликати на судове засідання самого пана Моргунова була аналогічною з минулим слуханням. Суддя Людмила Луценко зауважила, що якщо виникне така необхідність, то його викличуть.
Людмила Луценко фото
Людмила Луценко 

Юрист позивача Вадим Шмагалов звинувачує міського голову у порушенні звітування за час діяльності, оскільки ця процедура передбачає звітування про пророблену роботу перед громадою, окрім того влада зобов'язана забезпечити зворотній зв'язок: кожен повинен мати змогу поставити питання щодо того чи іншого пункту звіту.

— Сергій Моргунов міг би прийти. До прикладу, на сабарівське поле, де є представники громади, вони запрошували міського голову. Ще місцем може бути майдан Незалежності, або Європейська площа, — зауважив Вадим Шмагалов.
Вадим Шмагалов фото
Вадим Шмагалов

За його словами, в сесійну залу, де Сергій Моргунов проголошував звіт, пускають не всіх, оскільки кількість людей, які можуть бути присутні у залі обмежена.

У міськраді сказали, що не знають скільки у них місць у сесійній залі, а для того, щоб послухати звіт з перших уст необхідно написати заяву за два дні.

— Я не володію інформацією щодо кількості місць у нашій сесійній залі. Напишіть запит, — зауважила головний спеціаліст відділу звернень Ірина Юзькова.

Цим правом Vlasno.info скористалися і чекають відповіді.

Сторона-відповідач в особі Івана Лірника та Руслана Шведа зауважує, що кожен може прийти у сесійну залу, прослухати звіт та поставити питання, які хвилюють.

— На останній сесії ВМР, яка відбулась 23.12.16 під час проведення звіту міського голови були присутні цілий ряд представників від ГО, в тому числі керівники ГО, а саме Гандурський, Верич, Сіранчук, а також позивач Кисіль, крім того звіт транслювався по телеканалу «Віта» та на моніторах в холі ВМР. Усі мали можливість вислухати звіт міського голови, — зауважив Іван Лірник.
Іван Лірник фото
Іван Лірник

На це Вадим Шмагалов знову виступив із запереченнями, оскільки звіт передбачає форму діалогу, а не монологу.

Сторони залишились на своєму, а судове слухання перенесли, оскільки з'явились додаткові матеріали та з'явилась потреба у запрошенні свідків на слухання.
суд у справі Сергія Моргунова фото
суд у справі Сергія Моргунова фото

Фото Ольги Бунич

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення