Ліверпуль у Вінниці фото

«Німий» Ліверпуль: вінничани хочуть знати, куди поділись урни та музика

23 вересня 2017, 11:47

Капітальний ремонт скверу обійшовся місту в понад шість мільйонів гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Німий» Ліверпуль: вінничани хочуть знати, куди поділись урни та музика

    Коментарі (1)

До Дня міста у центрі Вінниці відкрили сквер "Ліверпуль". Родзинкою оновленої зони відпочинку стала інсталяція, присвячена культовій британській групі "The Beatles". Капітальний ремонт території обійшовся місту в понад шість мільйонів гривень. Втім, вже сьогодні у вінничан багато запитань з даного приводу, повідомляє Vlasno.info.

– Оновлений сквер мені подобається, – каже вінницька дизайнерка Юлія, – Але на площі ніде немає жодного смітника. Не подобається, що мами не слідкують за дітьми, що діти вилазять на фігури. Та і музики чомусь немає. З колонок її вже не чути. А загалом це добре, що щось робиться. Місто має бути туристично привабливим.
опитування щодо Ліверпулю у Вінниці - Юлія фото
Юлія

Бітли "замовкли" через шість днів після Дня міста. Фігури музикантів не витримали натиску дітей та дорослих, які робили селфі і випробовували конструкції на міцність.

Втім, не витримали не лише фігури музикантів. Згодом уламки нової плитки вінничани знаходили і біля сходів до фізико-математичної гімназії.
Відповідно до проекту у сквері мали прокласти зовнішні мережі водопостачання.. До даного розділу тендерної документації входить 128 позицій. Зокрема, робітники мали встановити лічильники холодної води і навіть датчик дощу. Втім, як працює штучний полив в сквері мешканці міста ще не бачили. У спекотні дні вересня молоду травичку та деревця зрошували з того ж автомобіля, яким здійснюють полив вуличних клумб.
Ліверпуль у Вінниці фото
Ліверпуль у Вінниці фото

Не знайшли кореспонденти Vlasno.info в оновленому сквері жодної з шести новеньких урн, передбачених тією ж документацією. Та ж ситуація і з чавунним люком із логотипом міста.
Ліверпуль у Вінниці фото

Між тим, вінничани вважають, що влада має переглянути бюджетну політику та більше дослухатися до думки звичайних мешканців міста щодо витрат з місцевого бюджету.

Свою думку з приводу проведення капітального ремонту у сквері вінничани висловили під час опитування, яке провели кореспонденти Vlasno.info.

Тетяна, домогосподарка з Вінниці
опитування щодо Ліверпулю у Вінниці - Тетяна фото

– Краще б газон зелений зробили і все, – каже домогосподарка Тетяна з Вінниці. – А ці гроші віддали на потреби дітей з онко. Якщо ж говорити про ремонтні роботи, то, як на мене, доцільніше б було витратити ці кошти на ремонт дороги та облаштування тротуару у Вінницьких Хуторах. Щоб мами з дітьми мали де візками проїхати. Хотілося б, аби влада із людьми радилася перед тим, як витрачати такі кошти. Вона ж на нас має працювати.

Костянтин, вчитель історії з Вінниці
опитування щодо Ліверпулю у Вінниці - Костянтин фото

– Мені дуже подобається, – зазначає вчитель історії вінничанин Костянтин. Однак коли дізнається, скільки коштують роботи, дивується. – Якщо чесно, то в що вклали цих шість лямів, незрозуміло. Воно ж майже таке саме було і до цього. Хотілося б, щоб урни були в доступності. Хоча б в метрах п'яти.

Чоловік переконаний, що наразі потрібно збільшити фінансування на соціальні напрямки, зокрема, на програми підтримки пенсіонерів.

Павло, військовий з Шаргорода

– Гарно зробили, але шість мільйонів – дуже велика сума. Можна було б і попростіше будівельні матеріали використати. Можна було б здешевити проект. Краще б асфальт між житловими будинками поклали. Хоча нехай би спеціалісти добре вивчили, на що потрібно використати ці кошти.

Вероніка, вінничанка, медична сестра
опитування щодо Ліверпулю у Вінниці - Вероніка фото

– Це потрібно Вінниці. Але, як на мене, потрібно обирати більш економний варіант. Є такі будівлі по Вінниці, які естетичний вигляд взагалі втратили. Деякі будівлі взагалі руйнуються. Краще б їх або прибрали, або відремонтували. А в такому вигляді як вони є, це і небезпечно, і естетично.

Олександр, підприємець з Одеси
опитування щодо Ліверпулю у Вінниці - Олександр фото


– Непогано вийшло, – каже підприємець одесит Олександр. – У нас теж нещодавно зробили оновлений парк у центрі міста. Дуже довго це все тягнулося і, гадаю, коштували роботи значно дорожче, ніж у вас.

Фото Ольги Бунич

Коментарі    Оновити список коментарів

Роман
+1 # Роман 23.09.2017, 22:12
Діти повинні вчитися (гімназія), а не відволікатися на музику. Ця ідея в корні була безглуздою ще тоді, коли її вперше почав лобіювати головний архітектор міста. З естетичної точки зору це чергова пошлятина, якої придостатньо наліпили по всій Вінниці, а надто на Космонавтів. З точки зору раціо - чергова безглузда витрата грошей ні на що: в місті ще ДУЖЕ багато роботи, тобто, якщо вже на те пішло, ще є що пиляти, вистачить на роки вперед. Але ж треба випендритись. Нажаль, та Вінниця планомірно перетворюється на столицю кітчу.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення