публічна інформація фото

Влада вдвічі більше приховує публічну інформацію

05 жовтня 2017, 11:54

Відмова у наданні публічної інформації з боку органів місцевого самоврядування зросла вдвічі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Влада вдвічі більше приховує публічну інформацію

  адміністратор   Додати коментар


Відмова у наданні публічної інформації з боку органів місцевого самоврядування зросла вдвічі. На цьому наголосила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, повідомляє "Громадське радіо".

За її словами, у порівнянні з минулим роком, цього року кількість відмов місцевих чиновників, місцевих рад, обласних рад на запити саме журналістів зросла вдвічі. Якщо торік за дев'ять місяців зафіксували 15 відповідних випадків, то цього року — 31.

Також пані Романюк наголосила, що це загальноукраїнська тенденція, яка ставить під загрозу реформу децентралізації.

«Зараз триває одна з головніших реформ в Україні — це реформа децентралізації, коли громадяни матимуть більше впливу на прийняття рішень саме на місцевому рівні. На те, як витрачаються саме місцеві бюджети. І, коли вони не отримують відповіді на запити від публічної інформації, то це ставить під загрозу цю реформу також», — наголосила вона.

Фото: advocat-cons.info


  адміністратор   05 жовт. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення