комісія Масленнікова фото

«Він не мав права знімати питання одноосібно» – вінницькі депутати про вчинок Олександра Масленнікова

25 жовтня 2017, 12:17

Після чергового засідання комісії з питань регулювання комунального майна та приватизації Вінницької облради деякі депутати підняли питання щодо свавільної поведінки голови цієї комісії Олександра Масленнікова

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Він не мав права знімати питання одноосібно» – вінницькі депутати про вчинок Олександра Масленнікова

    Додати коментар


Після чергового засідання комісії з питань регулювання комунального майна та приватизації Вінницької облради деякі депутати підняли питання щодо свавільної поведінки голови цієї комісії Олександра Масленнікова. Про це Vlasno.info повідомив депутат Олексій Фурман.

– Ми вже проголосували за порядок денний, але коли дійшло до питання номер 28, голова комісії заявив, що знімає це питання. Крім того, ніяк не аргументував ці свої дії, – говорить він. –Ми зробили зауваження, сказали, що знімати питання можна лише після того, як більшість проголосує за це. А одноосібно його знімати тоді, як порядок денний вже проголосований, суперечить регламенту. Проте, присутня на засіданні комісії юристка облради теж підтвердила правомірність дій голови комісії. Мовляв, він може робити, що хоче.

Частину членів комісії обурило таке нехтування їх думкою:

– Нас фактично позбавили права голосу, – запевняє депутат Григорій Зозуля. – І це вже не вперше відбувається. Хоча цього разу все пішло з подачі депутата Юрія Яремчука, який сказав Масленнікову: "Знімай питання!"

Vlasno.info намагався взяти коментар у депутата Юрія Яремчука, але той вимкнув телефон, як тільки почув, що його турбують з "Медіа центру "Власно". Голова комісії Олександр Масленніков теж не захотів коментувати причину зняття питання з порядку денного. Зауважив лише:

– Я діяв у рамках чинного законодавства.

Ситуацію прояснив ще один член комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Тарас Кобець:

– Все відбувалось згідно регламенту. Я не побачив на комісії ніяких порушень. Голова комісії як формує, так і знімає питання, це його право. Це саме і юристка облради сказала. Тим більше, Масленніков пояснив, що той документ підготовлений з порушеннями, тому його зняли. Протягом роботи нашої комісії десятки питань знімались, але ніколи нікого це не обурювало. А тепер чомусь обурило. Не знаю, можливо, хтось із депутатів просто хотів побачити тут якісь порушення.

Однак, частина фракцій облради вже готує звернення до голови облради щодо неприпустимої поведінки голови комісії Олександра Масленнікова.

– Неодноразово він самовільно знімав питання з порядку денного, не дослухався до депутатів, ігнорував наші пропозиції, – наголошує депутат Олег Мейдич. – Тому ми збираємо підписи, щоб позбавити його посади голови комісії.

До слова, питання під номером 28 звучало так: "Про проект розпорядження "Про укладення додаткової угоди до договору оренди від 29.09.2001 ироку, укладеного між управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області і ЗАТ фірмою "Райдуга" (правонаступник ТОВ "Оспром")".

А у Вінницькій облраді на наше запитання про правомірність дій пана Масленнікова послались на Положення про постійні комісії обласної ради: "Голова постійної комісії у своїй діяльності користується Положенням про постійні комісіЇ, в якому сказано, що організація роботи постійної комісії покладається на голову постійної комісії".

Нагадаємо, на засіданні цієї комісії схвалили створення Наглядової ради при "Вінницяоблтеплоенерго". 

Фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення