Апеляційна «битва» за чотириповерховий готель: екс-мер Вінниці просить не зносити будівлю в центрі міста

Апеляційна «битва» за чотириповерховий готель: екс-мер Вінниці просить не зносити будівлю в центрі міста

09 листопада 2017, 16:31

Слухання перенесли на початок грудня

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Апеляційна «битва» за чотириповерховий готель: екс-мер Вінниці просить не зносити будівлю в центрі міста

    Коментарі (2)


На початку вересня цього року Вінницький міський суд ухвалив знести чотириповерхову споруду у центрі міста, яка належить екс-меру Дмитру Дворкісу. Втім, справа опинилася в Апеляційному суді Вінницької області — власники та міськрада виступають проти знесення споруди, передає Vlasno.info із зали судових засідань.

Апеляційні скарги на рішення першої інстанції написали Дмитро Дворкіс, Вінницька міська рада та Іван Немировський, із яким мерія також уклала договір сервітуту. Просять скасувати рішення першої інстанції.

Проти цих скарг виступили Квартирно-експлуатаційний відділ Вінниці та Міністерство оборони України.

Дворкіс, Немировський та мерія у скаргах апелюють до того, що Міноборони та КЕВ не довели документально право власності на земельну ділянку у центрі Вінниці, відтак, на їхню думку, вона не належить до земель оборони. Тому і претендувати оборонне відомство на неї не може.

КЕВ та Міноборони у апеляційному суді переконані, що рішення першої інстанції — законне. Щодо права власності та правоустановчих документів, то представники посилаються на рішення 1948 року, яким ділянку надано Квартирно-експлуатаційному відділу.

Додамо, що чотириповерховий готель у центрі Вінниці не уведений в експлуатацію.

Нагадаємо, одним із головних аргументів Міноборони у їхньому позові є рішення Вінницької міськради, коли із Дворкісом уклали договір земельного сервітуту, який дозволяє володіння, користування або розпорядження нею . А от екс-мер почав будуватися на землі в центрі міста, а будівництво дозволене лише у випадку, коли укладається договір суперфіцію (право користування чужою земельною ділянкою для забудови).

Слухання перенесли на початок грудня.

Фото Людмили Кліщук

 

Коментарі    Оновити список коментарів

Вячеслав
0 # Вячеслав 10.11.2017, 13:31
Позор и бардак !!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Мыкола
+2 # Мыкола 09.11.2017, 18:29
Вот интересно,если бы эту гостиницу построил какой либо дворник или токарь,то снесли или нет.Стал бы горисполком в их защиту,.Да Митя на с ебя нагло беспардонно ,золотое одеяло натянул,положа откровенно на всех,чувствуя защиту и вседозволенность.Посмотрим как суд будет судить,как хочется или по закону.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення