У 2015 році територія міста Вінниця збільшилась на 4 400 гектар за рахунок земель

Вінничани зможуть отримати до 20 соток землі на околицях міста

14 листопада 2017, 17:20

У 2015 році територія міста Вінниця збільшилась на 4 400 гектар за рахунок земель

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани зможуть отримати до 20 соток землі на околицях міста

    Коментарі (3)

У 2015 році територія міста Вінниця збільшилась на 4 400 гектар за рахунок земель, які раніше належали до сільрад. Рішенням виконавчого комітету  Вінницької міської ради від 9.11.2017 року №2515 вирішено розробити детальний план території та зонування приєднаних до міста у 2015 році територій, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Відповідно до пункту 1.3 цього рішення, планується впорядкувати забудови і раціональне використання приєднаних до міста земель та територій. Будуть формувати містобудівні ансамблі і ландшафтні комплекс, зони відпочинку та оздоровлення населення, створюватимуться і розвиватимуться інженерно-транспортні та соціальні інфраструктури відповідно до затвердженої містобудівної документації.

Для чого вінницька влада вирішила зробити детальний план приєднаних територій, дізнаємось з пункту 1.6: детальний план розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території міста, призначених
для комплексної забудови чи реконструкції.

Пересічним вінничанам тут можна буде отримати землю і під приватну садибну забудову, але площа її буде не більшою за 20 соток. (зазначається у пункті 1.9 – прим. авт.)

Незвичним у цьому рішенні є те, що контроль за виконанням даного рішення покладено одразу на на трьох заступників міського голови  : Сергія Матусяка, Сергія Тимощука та Владислава Скальського.

Хоча відповідно до генплану та до детального плану території , ще як мінімум з 2013 року був розроблений план по використанню приєднаних у 2015 році земель до складу Вінниці. Тоді ж було заплановано кладовище біля Сабарова  .

фото Real-vin.com

Коментарі    Оновити список коментарів

Сергей Гончарук
0 # Сергей Гончарук 21.11.2017, 14:12
Скільки буде коштувати ця земля? Бо просто так зараз ніхто нічого недає.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ганна
-1 # Ганна 14.11.2017, 21:07
Куди звертатись щоб отримати землю?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Олег Шведько
-1 # Олег Шведько 16.11.2017, 13:45
у міську раду або укадастр
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення