Чи було порушення у паркуванні сумнозвісного Porsche Cayenne на проспекті Коцюбинського?

Чи варто вінничанам надалі бути небайдужими - історія про хама-поліцейського завершилась у суді

19 січня 2018, 15:51

Чи було порушення у паркуванні сумнозвісного Porsche Cayenne на проспекті Коцюбинського?

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Чи варто вінничанам надалі бути небайдужими - історія про хама-поліцейського завершилась у суді

    Додати коментар

Нещодавно Вінницю сколихнув кричущий випадок некоректної поведінки представника патрульної поліції, до якого звернувся вінничанин для з'ясування і фіксації ймовірного порушення правил дорожнього руху.

15 січня вінничанин Євгеній Орел побачив автомобіль білий «Porsche Cayenne», який було припарковано на тротуарі (проспект Коцюбинського, через дорогу від «Петроцентр»). Він викликав патрульну поліцію, аби визначити , чи є таке паркування порушенням правил дорожнього руху. Прибувши на місце виклику, патрульними докорінно не було з'ясовано правомірність паркування «Porsche Cayenne», проте розгорілася полеміка між одним з патрульних (Назарій Чорний) та активістом (Євген Орел), яка містила образи та кепкування з прізвища Євгена.

У результаті — розбитий телефон, застосування фізичної сили і, зрештою, затримання активіста, який виявився працівником муніципальної поліції. На чоловіка складено 3 протоколи: дрібне хуліганство (стаття 173 КУпАП), появу у стані алкогольного сп'яніння у громадському місці (стаття 178), злісна непокора поліцейському (стаття 185).

Назарій Чорний

Назарій Чорний (справа)

Складені на себе матеріали Євген оскаржив у судовому порядку, і суд скасував обидва протоколи (протокол про алкогольне сп'яніння поліція скасувала сама ще до суду). Прес-службою патрульної поліції Вінниці зазначено те, що буде проведене службове розслідування щодо визначення правомірності дій поліцейських. Відгукнулося багато активістів та громадських організацій, залучено експертів до коментування ситуації, реагування декількох відомств…

суд поліцейського

Та на тлі такого загострення головне стало другорядним: чи було насправді порушення правил дорожнього руху з боку водія «Porsche Cayenne» чи ні. Це зобов'язані були з'ясувати патрульні саме тоді, коли їх викликав небайдужий вінничанин. Досі ніхто не зорієнтував простого громадянина, що робити наступного разу в подібній ситуації? Чи реагувати як небайдужому, чи виховувати в себе цинічну байдужість і позицію невтручання.

суд поліція

Ми запитали про це у начальника Управління патрульної поліції у Вінніцькій області Департаменту патрульної поліції Редвана Усеінова. Він сказав журналісту Vlasno.info, що не треба по одній ситуації судити про все відомство і службовців нацполіції загалом, а також обов'язково звертатися до поліції, якщо стали очевидцем правопорушення.

— Слід дотримуватись коректного спілкування і співпраці, залишаючись в рамках правого поля, — прокоментував Усеінов. — Щодо ситуації з Чорним і громадянином України, моя позиція така: службове розслідування за результатами судового рішення впритул до звільнення.

Автор: Єлизавета Лисак

фото авторки

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення