Джулинка фото

В ОТГ на Вінниччині Прозорий офіс облаштують у колишній «ленінській кімнаті»

30 січня 2018, 21:44

Джулинська об'єднана громада, що у Бершадському районі Вінниччини, увійшла в десятку ОТГ, які торік найбільше перевиконали план доходів бюджету

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В ОТГ на Вінниччині Прозорий офіс облаштують у колишній «ленінській кімнаті»

    Додати коментар


Джулинська об'єднана громада, що у Бершадському районі Вінниччини, увійшла в десятку ОТГ, які торік найбільше перевиконали план доходів бюджету. Громаді вдалося залучити до загального фонду 120,3 відсотки надходжень. Про це Vlasno.info стало відомо від голови Джулинської ОТГ Петра Швеця.

– Дійсно, у 2017 році ми мали пристойні доходи. А все тому, що ввели більший контроль над надходженням податків, – говорить він. – Обраховуємо кожне робоче місце, кожен клаптик землі. Крім того, вже є домовленості, що цьогоріч дві організації оформлятимуть працівників за нашою адресою, а не записуватимуть їх десь у Києві, або де-інде. Щоб податок від доходів фізичних осіб (ПДФО) йшов до нашого бюджету. Тому очікуємо мати збільшення надходжень.

Загалом на території Джулинської ОТГ, до складу якої входить чотири села (Джулинка, Чернятка, Берізки Бершадські, Хмарівка), знаходиться 56 підприємства. Причому, 18 з них вважаються великими, адже там працює більше 50 людей.

– Завдяки такій кількості роботодавців у нас практично немає проблем з робочими місцями, – продовжує Петро Васильович. – Середню зарплатню по громаді маємо на рівні 6 тисячі 200 гривень. А ще плануємо ввести посаду інспектора праці, який буде слідкувати, щоб усі працевлаштовувались офіційно. Торік ми провели облік всього населення нашої громади. Тому що на момент створення ОТГ у грудні 2016 року нам завищили показники кількості населення. Втім, нам передали все, що пов'язано з роботою паспортного столу, і ми змогли якісніше провести цей запис населення. Виявилось, у нас проживає 5850 осіб.

За словами голови громади, у 2017 році Джулинська ОТГ мала 13 мільйонів власних надходжень та 28 мільйонів субвенції.

– Ми капітально заасфальтували дві вулиці. Відремонтували Меморіальний комплекс у Хмарівці. Завершили ремонт вхідної площадки до Будинку культури у Джулинці на 1300 квадратних метра, – розповідає Петро Васильович. – У цьому році хочемо створити Центр надання послуг. Приміщення вже підготовлене. Це колишня "ленінська кімната" у приміщенні сільради. Ми її переобладнали, зробили п'ять кімнат, за всіма принципами "Прозорого офісу". Збираємось там надавати послуги з нерухомого майна, земельних питань, нотаріуса та Сервісного центру. Адже зараз доводиться у Гайсин їздити оформляти документи по автотранспорту.

Наразі в ОТГ збираються оголосити конкурс на посади для роботи у Прозорому офісі.

– Зазвичай в наших конкурсах йде не менше трьох чоловік на місце, – запевняє голова ОТГ. – Знайти фахівців ми зможемо у межах ОТГ, запрошувати нікого не будемо. Адже 640 місцевих мешканців мають вищу освіту.

Планів у громади досить багато. І цьогоріч місцеві сподіваються ще більше перевиконати бюджет.

Нагадаємо, у Красносілці Бершадського району облаштували сільський парк

Фото: dzhulynska.gromada.org.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення