Власне пожежне депо відкриють у селі Голдашівка Бершадського району Вінниччини

У вінницькому селі на кордоні з Одеською областю з'явиться пожежне депо

15 лютого 2018, 15:53

Власне пожежне депо відкриють у селі Голдашівка Бершадського району Вінниччини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У вінницькому селі на кордоні з Одеською областю з'явиться пожежне депо

    Додати коментар


Власне пожежне депо відкриють у селі Голдашівка Бершадського району Вінниччини. Облаштують його на базі колишнього колгоспного депо. Про це Vlasno.info повідомив голова Бершадської райради Сергій Пересунько.

– Вже й технічний паспорт виготовили. Тепер збираються відремонтувати приміщення, – говорить він. – Потреба у пожежному депо виникла у зв'язку з віддаленістю села від райцентру, де й знаходиться найближча рятувальна частина.

Відстань між Голдашівкою та Бершаддю складає 25 кілометрів.

– Дійсно, їхати з Бершаді до Голдашівки доводиться іноді майже годину, – зауважує начальник Бершадського районного сектора Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Гончарук. – Бувало, приїжджаємо, а вже хата догоріла і валиться. Тому створення пожежного депо у віддалених селах дуже важливо.

Голова Голдашівської сільради Юрій Осієвський розповідає, що почали вони працювати над питанням появи у їхньому селі пожежного депо з перемовин з пайовиками. Адже це приміщення розпаювали в числі інших. Хоча Олександр Гончарук наголошує, що цього не можна було робити. Так само, як видавати майнові паї на приміщення школи, дитсадку, Будинку культури та інших.

– Не знаю, хто у свій час видав майнові паї на цю будівлю, але факт залишається фактом. Тому восени ми переконали пайовиків у нагальній потребі створення депо. Усі погодились, – каже Юрій Петрович. – Потім на сесії затвердили, що приміщення стало комунальною власністю. Викликали спеціаліста з БТІ для виготовлення техпаспорту. Тепер на черзі проведення електрики, буквально на днях оплатимо РЕСу роботи на 22 тисячі гривень. А з настанням тепла почнемо ремонтні роботи, на які заплановано витратити 20 тисяч. Ці гроші йдуть із сільського бюджету. А техніку нам обіцяли видати безкоштовно.

Олександр Олексійович підтверджує цю інформацію: мовляв, з Вінниці у Голдашівку передадуть спецавтомобіль:

– Саме такі домовленості були: Голдашівська сільрада підготовлює приміщення, а пожежну машину їм дають безкоштовно. Потім треба створити пожежну команду. Плануємо, що штат складатиметься з дев'яти чоловік: дві людини чергуватиме цілодобово через кожні три доби плюс керівник. Навчати людей будемо "без відриву від виробництва": по черзі протягом місяця. Загалом потрібно три місяці навчання, але ми ущільнимо програму.

дорога з Голдашівки на Бершадь фото

Проте, голова сільради непокоїться, що сільський бюджет "не потягне" такої кількості працівників. Але керівник районних рятувальників переконаний, що кошти знайдуться.

– Особисто буду об'їжджати усіх фермерів, щоб підписували угоди на обслуговування. Це всім потрібно, це дуже серйозно. Так само слід підписати договори про співпрацю із сусідніми селами: Михайлівкою, Кидрасівкою, Романівкою, Лісничим, Вовчком. Можливо, й з іншими населеними пунктами, – зауважує Олександр Олексійович. – Бо на кого ще можуть місцеві сподіватись, коли суха трава, наприклад, загоряється? Або інші випадки. Найголовніше, що пожежний автомобіль може бути на місці вже за 10 хвилин.

За словами Олександра Гончарука, майже 10 років існує пожежне депо в селі Баланівка, з іншого боку Бершадського району.

– І доводить свою ефективність. Тепер і східний бік району буде під наглядом. Навіть з Одеської області можуть за необхідністю викликати наших рятувальників. Також хочемо створити Центр безпеки в Джулинській ОТГ. Це все потрібно робити, тому що такі кроки роблять життя людей безпечнішим.

Крім того, пришвидшить роботу пожежного депо й дорога, яка з'єднає Голдашівку та Михайлівку.

Фото: cheline.com.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення