презентація фото

За роки незалежності населення Вінниччини скоротилось на 300 тисяч

21 квітня 2018, 20:03

При цьому "стихійна урбанізація" зросла

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За роки незалежності населення Вінниччини скоротилось на 300 тисяч

    Додати коментар

При цьому "стихійна урбанізація" зросла

Протягом 1991-2014 років кількість населення Вінницької області зменшилось на 300 тисяч. Тобто, щороку помирало на 10 тисяч більше, ніж народжувалось. Таку сумну статистику на засіданні Бюджетного комітету Верховної Ради озвучив губернатор Вінницької області Валерій Коровій. Про це із засідання комітету повідомляє кореспондент Vlasno.info.

— Населення Вінницької області скоротилось за двадцять три роки незалежності на 300 тисяч людей. В одному районі проживає 30-35 тисяч, то можна бачити масштаби. Причому, скорочення відбувається в основному за рахунок сільського населення, – говорить він. – Кількість дітей шкільного віку скоротилась з 239 тисяч до 152 тисяч. Це загальна кількість по Україні.

statustuka

За словами Валерія Вікторовича, крім зменшення кількості сільського населення, в області виникла нова проблема:

— Ми зіткнулись з таким явищем, як стихійна урбанізація. Тобто, у Вінниці є двісті квадратних метрів нового житла, а люди з сіл купують своїм дітям по дві-три квартири. Це викликає диспропорції в розвитку та структурі міста. Натомість маємо занедбані будівлі в сільській місцевості.

korovii

За прогнозами Організації Об'єднаних націй, населення України до 2050-го року зменшиться з 44.2 до 36.4 мільйонів.

Нагадаємо, торік більше вінничан померло, ніж народилося. 

Фото: Андрій Оленін

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення