Стільниковий оператор запевняє, що його випромінювання в рази нижче норми

«Це не шкодитиме здоров’ю містян» - у центрі Вінниці встановлять антени мобільного оператора

06 листопада 2018, 13:34

Стільниковий оператор запевняє, що його випромінювання в рази нижче норми

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Це не шкодитиме здоров’ю містян» - у центрі Вінниці встановлять антени мобільного оператора

    Коментарі (1)

 Вежам одного з операторів мобільного зв'язку на даху автобази Вінницької обласної ради та Інституту підвищення кваліфікації вчителів бути. Таке рішення прийняла 5 листопада майнова комісія облради, повідомляє Vlasno.info

anteni 1

Постійна комісія Вінницької обласної ради з питань регулювання комунальної власності та приватизації дозволила оператору стільниковго зв'язку будувати на дахах двох своїх приміщень його нові антени. Передавачі розмістяться на автобазі облради по вулиці Константиновича, 45 та на Інституті підвищення кваліфікації вчителів на Грушевського, 13. Для даних установ це зайва копійка до бюджету, бо мобільний оператор платитиме 7800 гривень в місяць автобазі і 6400 Інституту. Для вінничан це буде ще одна альтернатива мобільного зв'язку в форматі 4G. До того ж, як запевнив представник стільникового оператора і фахівці Держчастотнагляду, випромінювання він нових станцій мінімальне і не шкідливе.

 DSC5366 1

—Радіус покриття антен у нас був раніше три кілометри, зараз – до кілометра. Тому ми створюємо щільнішу мережу. Коли будуємо базову станцію ми викликаємо фахівців обласної СЕС, в якої є дослідний центр, що робить вимірювання. Якщо зараз по Вінниці і області норма випромінювання 10 мікроват на сантиметр, то у нас 0,003, що взагалі не шкідливо, - розповів юрист компанії мобільного зв'язку Андрій Бондар. - У Вінниці стоїть більше 50 базових станцій, в області - 300.

 DSC5421 1

Представники депутатського корпусу облради кажуть, що допоки що їх усе влаштовує у документальному оформлені орендаря. Але якщо будуть порушення, вони скасують своє рішення.

—Нормативні акти у них всі співпадають. Приїде СЕС, подивиться - буде не співпадати – відмінемо встановлення, - пояснив член майнової комісії, депутат обради Григорій Зозуля.

Фахівці Держчастотнагляду теж не проти встановлення нових антен мобільного оператора. Кажуть, вони безпечні.

— Антени стільникового оператора відповідають усім санітарним нормам. Для населення їхнє випромінювання не несе шкоди. В радіусі 50 метрів там взагалі "мертва зона", тобто відсутнє випромінювання. Так само його немає під самою антеною, бо там "нульова зона". Аби зазнати шкоди потрібно місяць посидіти на самій антені. Якщо з'являється якийсь новий незареєстрований електронний засіб, ми швидко його вичисляємо і вживаємо до його власника відповідних заходів, - повідомили у Вінницькій філії Українського державного центру радіочастот.

Комісія також дала згоду на продовження договору оренди стільникового оператора на даху "Ювілейного".

Читайте, також: Сорок кімнат займе у Вінницькій "Книжці" ляльковий театр

Фото: Сергій Білоус

Коментарі    Оновити список коментарів

Василь
0 # Василь 07.11.2018, 10:36
А чи є висновок Санепідемстанції про безпечність тих вишок, чи депутати вірять оператору стільникового зв'язку "на слово", прикриваючись голослівними запевненнями неназваних фахівців (експертів, аналітиків) Держчастотнагляду? :-)
Хотілося б вірити депутатам, що безперервний вплив потужного електромагнітного випромінювання з тих вишок не шкодить здоров'ю!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення