дитсадки у Гайсині фото

На Вінниччині міські дитсадки хочуть віддати району

21 листопада 2018, 13:34

Гайсинський міський голова оскаржує рішення депутатів

Лілія Шевчук
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині міські дитсадки хочуть віддати району

  Лілія Шевчук   Додати коментар

У місті Гайсин Вінницької області дитячі заклади збираються передавати на баланс району. Відповідне рішення прийняте депутатами на 44 сесії Гайсинської міської ради. І його оскаржує міський голова Анатолій Гук, про що видав надруковане на п'ятьох аркушах розпорядження. Йдеться про призупинення рішення № 38 "Про управління дошкільними закладами міста". Серед основних зауважень - " порушення чинного законодавства", повідомляє Vlasno.info.

- Садочки забирають незаконно, використовуючи наших депутатів, - каже Анатолій Гук. - Я проти. Вони вже рік там були. У 2015-му. Ми їх ледве відчухали. Районна влада нікого не попередила: ні трудовий колектив, ні батьків. Взялася за церкву — скандал. Взялася за лікарню — розвалюється. Тепер хоче розвалити садочки. Пляж теж хотіли зробити для гайсинчан. Цукровий завод нам дав транспорт. Все організували. Копійки з бюджету сюди не доклали. Все спонсори зробили. Рембаза зробила спортивний, волейбольний, футбольний майданчики. Анатолій Тарковський зробив і роздягальні, і альтанки. Почищена половина річки. Тільки мали робити відкриття пляжу, так теж районна влада втрутилась.

Anatoliy-Guk 1

Однак в районі зауважують, що вони взагалі не причетні до цього. Мовляв, рішення-то депутати міськради приймали.

— От у них і питайте, чому хочуть передати садочки нам, - зауважує голова Гайсинської райради Григорій Боровий. - Було звернення депутатів міської ради та голів громадських організацій. Це афганці, ветерани району та спілка АТОвців Данилюка. А я на будь-яке звернення громадян маю дати відповідь. Якщо депутати міської ради прийняли рішення про передачу нам садочків, то райрада буде розглядати це питання в контексті "можливість передачі на баланс району". Але рішення приймають депутати міської ради. Вони це і зробили на сесії. Міський голова має право проветувати дане рішення.

Utkin-Borovyy 1

Завідувачки п'яти садочків в один голос говорять про те, що дуже засмучені таким рішенням.

– Ми дуже сердиті, - каже завідувачка ЗДО №4 Лариса Бубновська. - Бо нами кидають, як м'ячиками. Ніхто не спитав, наче не існує 2 тисячі дітей і працівників. Ми – керівники з великим стажем роботи. Трудові колективи – юридичні особи. Є батьки. Могли хоч б запитати нашої думки. Хоча нам добре відомо, хто очолив цю антикомпанію і чому.

— Ми вже давно свою думку сказали, що ми нікуди не хочемо. Хочемо стабільності, якогось спокою, рівноваги. Зараз знов все руйнується, - прокоментувала завідувачка ЗДО №5 Катерина Павленко.

Залишилася при своїй думці лише завідувачка садочка "Берізка" Олександра Нікітенко, яку викликав до себе в кабінет голова райради:

– Без коментарів, шановні.

Юрист Олександр Кучеренко на сесії нагадував присутнім, що дитячі заклади є зареєстрованою комунальною власністю міської ради. Отож, виборці народу не уповноважені передавати їх у районну власність. До того ж, триває реформа децентралізації. В районному бюджеті не вистачає коштів на утримання центральної районної лікарні. Є скорочення штату. Відповідно до закону про комунальну власність треба провести громадські обговорення. Адже трудові колективи, інтереси яких зачеплені, є юридичними особами.

Наразі Гайсинська міська рада не отримала поки жодного документа щодо передачі функцій управління майном та штатною чисельністю працівників освітніх дошкільних закладів (ОДЗ) від управління освіти, фізичної культури та спорту при Гайсинській РДА. В Рішенні неврегульоване питання подальшого фінансування ОДЗ міста. Відсутні жодні дати і не зазначено жодних строків, які б визначали процес реалізації прийнятого депутатами рішення.

Читайте також: в Гайсині АТОвці вимагали виділити їм землю.

Фото: Лілія Шевчук


  Лілія Шевчук   21 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення