Барська ОТГ поділилась своїм досвідом та досягненнями

Бюджет ОТГ на Вінниччині зріс у 5 разів: барчани поділились успіхом

24 листопада 2018, 12:35

Барська ОТГ поділилась своїм досвідом та досягненнями

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Бюджет ОТГ на Вінниччині зріс у 5 разів: барчани поділились успіхом

  адміністратор   Додати коментар

20 листопада до Барської ОТГ приїхали колеги з Літинської селищної об'єднаної територіальної громади. Літинчани завітали, щоб побачити ті досягнення, які, за майже два роки свого існування, має Барська ОТГ. Найважливіші досягнення та суттєві проблеми громади опублікували на сайті БарNews.City, повідомляє Vlasno.info.

Досягнення

1. Барська ОТГ поки приєднала лише три села, що входили в одну сільську раду. Але там вже є староста, діловод та землевпорядник. Для школярів громада закупила шкільний автобус. На території колишньої сільської ради продовжує діяти початкова школа.

2. Барська ОТГ створює потроху необхідні відділи та посади для самостійного існування:

  • муніципальну варту, що охороняє громадський порядок в місті (контролює неправомірне спалення сміття, незаконну торгівлю і т.д.). В місті для муніципалів створили чотири посади (необхідно шість). Усі працівники вже ходять у спецформі;
  • спеціаліст з питань інвестиційної політики (людина, що відповідає за пошук та реалізацію грантів та проектів);
  • соціально-гуманітарний відділ, що займається роботою чотирьох міських шкіл та п'яти дитячих закладів. При відділі працює людина, що займається організацією та проведенням культурних заходів міста.

3. Місто займається сортуванням сміття. Поки це лише пластик. По всій території ОТГ є сміттєві майданчики, стоять контейнери для пластикової тари. Вже закуплено кілька євро контейнерів для побутового сміття. Цю роботу активно запроваджував волонтер Корпусу Миру Дейн Стівс, що два роки працював в нашій громаді.

otg-bar-1

4. Створили притулок для бездомних тварин. Сюди привозять відловлених в місті собак, стерилізують їх та годують, а потім відпускають.

5. Створили муніципальний ринок, що збільшив прибутки в міську казну від торгівлі.

6. Провели два яблучних фестивалі «Apple Bar», який популяризує яблуко як продукт, що вирощується у Вінницькій області, привернути увагу інвесторів та туристів.

7. Керівники громади активно співпрацюють з громадськими організаціями: Актив.Баром, що провели два фестивалі «БарРокКо», зробили в міському парку зону відпочинку, організовували збір пластикових кришечок та батерейок по під'їздах та багато іншого; «ВелоБаром», який облаштував велопарковки по всьому місту.

8. Зріс бюджет громади - з 20 млн гривень до 100 млн гривень.

В планах громади - очищення орнітологічного заказника Рів, ремонт доріг, реконструкція площ міста. Але поки з цих питань ведуть переговори, виготовляють проекти.

Довідково: Барська міська ОТГ створена 18 грудня 2016 року. Чисельність жителів - 16837, а площа - 35 кв. км.

Читайте також: У Вінниці на Соборній перейменували дві зупинки.

 

 

Фото: barnews.city


  адміністратор   24 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення