Вінниця однією з перших долучається до міжнародної ініціативи ООН (UNICEF) "Місто дружнє до дітей та молоді"

Вінничанам можуть дати більше коштів для дітей

03 грудня 2018, 13:44

Вінниця однією з перших долучається до міжнародної ініціативи ООН (UNICEF) "Місто дружнє до дітей та молоді"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанам можуть дати більше коштів для дітей

    Додати коментар

 11 грудня 2018 року у Києві буде вирішуватися доля Вінниці: чи увійде вона до міжнародного проекту "Громада, дружня до дітей та молоді". Ця ініціатива охоплює більше ніж 3000 муніципалітетів у 38 країнах світу. Участь в цьому процесі передбачає якісно новий рівень фінансування по створенню умов для розвитку дітей. Рішення про затвердження плану дій щодо цього прийняла 30 листопада сесія Вінницької міської ради, повідомляє Vlasno.info.

chto takoe schastlivoe detstvo 1

фото з сайту:  kakotvet.com

У Вінниці з 2011 року діє програма "Місто дружнє до дітей". На сьогодні вона фінансується головним чином з міського бюджету і частково з державних дотацій. А якщо Вінницю приймуть до міжнародної ініціативи ООН "Громада дружня до дітей та молоді", то це кардинально вплине на модель фінансування, що передбачає його суттєве збільшення.

— Якщо нас приймають в кандидати і затвердять це рішення на законодавчому рівні, тоді 1% ПДФО (прибутковий податок - ред.) буде залишатися у місті на реалізацію цієї Програми. Щороку цю Програму будуть моніторити. Якщо ми виконуємо усі заходи на 2018-20 роки, стаємо уже членом міжнародної ініціативи територіальної громади дружньої до дітей. І тоді у нас буде залишатися 3% від ПДФО на реалізацію заходів. А це достатньо великі кошти. В Україні такого ще немає, Вінниця увійшла в десятку перших міст нашої держави, які долучаються до цієї міжнародної ініціативи, - розповіла директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

6d78e9e94463913930f6a77f0d6422bf XL 1фото з сайту: vmr.gov.ua

Працювали над створенням Програми 10 департаментів і відділів Вінницької міськради. Документ передбачає покращення освіти, медичного обслуговування, створення інклюзивного середовища, покращення архітектурної доступності, проведення фестивалів тощо – усе, що стосується просторового розвитку Вінниці.

— В Києві на організаційному форумі з міжнародної ініціативи "Громада дружня до дітей та молоді", з нами ділилися своїми враженнями мери міст, в яких ця ініціатива діє. Розповідали, що у них працює дитячий парламент, який засідає так само в Уряді, чи в місті, як міська рада. Що у них покращилося обслуговування дітей, заклади стали безпечнішими.

 держави - діти 1

фото з сайту: fastiv-region-gov.ua

Якщо Вінницю приймуть до міжнародної ініціативи "Громада дружня до дітей та молоді" заклади освіти, охорони здоров'я,заклади розваг міста отримають відповідний знак. Він свідчитиме, що Вінницю визнано громадою дружньою до дітей і місто для них безпечне.

Читайте, також: У Вінниці збиратимуть кошти на оздоровлення дітей зі Сходу України 
Фото: nus.org.ua; vmr.gov.ua; kakotvet.com; fastiv-region-gov.ua

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення