Люди чекали чиновників більше 3-ох годин

Вінничани перекрили дорогу меру через відсутність світла

07 грудня 2018, 17:47

Люди чекали чиновників більше 3-ох годин

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани перекрили дорогу меру через відсутність світла

    Коментарі (4)

Мешканцям муніципального житла по вулиці Петра Запорожця, 4 у Вінниці зранку вимкнули світло. Справа в тому, що мешканцям будинку "Вінницяобленерго" в ультимативній формі нав'язує договір, який не влаштовує вінничан. Згідно із ним мешканці будинку повинні взяти до експлуатації 480 метрів кабелю, який йде через парк "Хімік" та самі виконувати його експлуатацію. Вирішувати проблеми вінничан почали лише тоді, коли вони вдались до перекриття руху автомобіля міського голови Сергія Моргунова, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

morgunov 2 1morgunov 6 1morgunov 7 1

Будинок по вулиці Петра Запорожця, 4 здали в експлуатацію ще в березні цього року. Проект договору від "Вінницяобленерго" отримали лише в жовтні. Мешканців будинку такий договір не влаштовує, бо згідно нього мешканці ОСББ повинні самі платити за експлуатацію. А також у випадку поломки ще за 480 метрів кабелю. За словами голови ОСББ Віталія Яковенка, з "Вінницяобленерго" подзвонили вчора ввечері і повідомили, що якщо до 9 години сьогоднішнього дня не заключать договір, їм відключать світло, що і сталося.

— Сталась НП, наш будинок відключили від електроенергії. Цей будинок збудований за програмою "Соціальне житло міста Вінниці". В нас немає договору на постачання енергії з "Вінницяобленерго". Весь пакет документів ми подали, ще в квітні, але договір отримали лише в жовтні. Ми не погоджуємося з цим договором. Бо нам нав'язують кабельні лінії, які йдуть до підстанції в парку "Хімік". У нас немає акту прийому та передачі нам цих ліній. Ми не хочемо щомісяця платити за ці кабелі. Скільки ми будемо змушені за нього платити "Вінницяобленерго" не повідомляє. Вони сказали, що скажуть, коли ми договір підпишемо, - говорить пан Яковенко.

morgunov 4 1morgunov 3 1

Забудовником муніципального житла є Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради.

— Я був вимушений піти з роботи і чекати цих чиновників. Коли дізнався, що вимкнули світло. В мене вдома дитина та дружина. Я навіть не уявляю, як можна взимку відключити людей від світла, - говорить житкль будинку Володимир.

Мешканці будинку прийшли до Вінницької міської ради, щоб зустрітись з чиновниками та вирішити свою проблему. Проте з 9 до 12:46 до них ніхто не вийшов. Телефони начальників департаментів теж не відповідали.

morgunov 28 1

На питання нашого журналіста до працівниці рецепції, чи є керівник Департаменту капітального будівництва, або міський голова чи його заступники, вона відповіла, що зараз в Сергія Моргунова нарада з швейцарськими інвесторами. А потім він перебуватиме на урочистому заході з нагоди Дня працівника місцевого самоврядування.

Один з активістів чекав на стоянці, щоб ніхто не поїхав. Люди перекрили виїзд з парковки, таким чином зупинили "Рендж Ровер" міського голови Сергія Моргунова. Відтак, він дав доручення своєму раднику Максиму Лучкову вирішити це питання.

morgunov 10 1morgunov 16 1morgunov 17 1

Вже через 2-3 хвилини в залі для прийому громадян на зустрічі з групою мешканців будинку Петра Запорожця, 4 зустрілись директори Департаменту капітального будівництва Ігор Кравець та Департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Михайло Варламов.

— Ми вже не один місяць зустрічаємось з головою ОСББ по цьому питанню. Головне - це відновити електропостачання. Всього цього не треба було робити, а просто подзвонити мені на мобільний. В голови ОСББ він є. Цей кабель належить мешканцям цього будинку. Його вартість була вкладена в суму вартості квадратних метрів, за які платитили гроші мешканці, коли купували житло, - говорить Ігор Кравець.

morgunov 26 1

morgunov 21 1morgunov 23 1morgunov 29 1

Було вирішено зробити все, щоб увімкнути світло в будинку до 15 години дня і створити робочу групу, щоб вирішити це питання.

На момент виходу публікації світло підключили.

Читайте також: Понад двадцять вінничан залишись «за бортом» муніципального житла

Фото: Андрій Оленін

Коментарі    Оновити список коментарів

Анатолій
0 # Анатолій 11.12.2018, 12:56
оце ОСББ, далі ще буде, дозволи, ліцензії і т.д.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Анна
-1 # Анна 10.12.2018, 01:00
Купили квартири на дурняк, а все має ціну. Що хотіли за квадратний метр 10 тисяч гривень, а тепер світла не підключають тому що інваліди все хотять на дурняк.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Олександр
+4 # Олександр 07.12.2018, 18:38
Бардак повний. А "Вінницяобленерго" не виконувало ніколи своїх обов'язків і не виконує
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вова
+2 # Вова 08.12.2018, 09:02
Бо монополіст, а альтернативи по підключенню, у нас немає.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення