У райраді наголошують, що всі деталі будуть відомі після закінчення ремонту приміщення

Лабораторію Вінницької райлікарні хочуть віддати у приватні руки

23 грудня 2018, 13:34

У райраді наголошують, що всі деталі будуть відомі після закінчення ремонту приміщення

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Лабораторію Вінницької райлікарні хочуть віддати у приватні руки

    Коментарі (1)

Частину приміщення першого поверху одного з корпусів Вінницької райлікарні після ремонту можуть віддати в оренду приватній особі. З цього приводу лікарі Вінницького районного медичного центру медико-санітарної допомоги звернулись до депутатів Вінницької районної ради. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info з засідання Вінницької районної ради.

madical 6 1

На першому поверсі лікарні, де повинні знаходитись відділення первинної ланки медицини, провели ремонт на сумму 750 тисяч гривень. Ремонт зробили за рахунок районного бюджету. А на 50-й сесії вирішили віддати приміщення, яке призначалось під лабораторію, невідомій приватній структурі.

— До мене звернувся медичний персонал лікарні. Вони обурюються, чому приміщення лікарні передали третій особі. Ми виділяли на ремонт державні гроші, а тепер там буде якась фірма. Якщо в лікарні не буде лабораторії, то вона не пройде жодну атестацію та не зможе виконувати свої функції, - говорить депутат Вінницької районної ради Віктор Шмігель.

madical 7 1

Screenshot 1Screenshot 3

Голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський заперечує, що приміщення передадуть в оренду до закінчення ремонту. Проте не пояснює, що буде з приміщенням, коли ремонт закінчать:

— Приміщення 40 років не ремонтувалося. Зараз пройшла реформа і нам треба, щоб лікарі первинної ланки почували себе в комфортних умовах. Там зараз відбувається ремонт, і поки він не зроблений, там нічого не буде робитися. Ми плануємо перевести лабораторію з 4-го поверху на перший, щоб первинна та вторинна ланки удвох нею користувалися. Хто туди має заселитися після ремонту, знає головний лікар. На ремонт лабораторії ми не виділяли жодних грошей, його роблять інвестори.

madical 5 1

Однак, головний лікар Вінницького районного медичного центру медико-санітарної допомоги Вадим Пасічник наголошує, що лише почав шукати інвестора, щоб отримати на ремонт відповідні кошти:

— Для ремонту приміщення необхідно 500 тисяч гривень. Завтра в нас буде виїзд на місце, будемо перевіряти, що там робиться. Ви розумієте, лабораторія нам потрібна, не має значення, хто буде її власником. Якщо якась фірма зробить ремонт і буде там надавати свої послуги, в тому числі людям нашої лікарні, це ж не погано.

madical 2 1

За словами пана Сітарського, ніякого договору оренди немає і не може бути, поки не закінчився ремонт. Назву юридичної чи фізичної особи можливого орендаря ніхто не називає, але в кулуарах подейкують, що це якийсь приватний медичний заклад.

Читайте також, Лікарні Вінницького району можуть залишитись без лаборантів  

Фото: Андрій Оленін

Коментарі    Оновити список коментарів

Юля
+2 # Юля 24.12.2018, 08:23
Той "головний лыкар" аквно забув, що первинна ланка обслуговуэ населення безкоштовно ,особливо у функції досліджень та аналізів. Чому НСЗ повинна платити комусь із приватників втридорога за це? Так вони зможуть надати менше послуг, про якість я мовчу. Гнати таких депутатів та головних лікарів з посад...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення