Представники УПЦ (МП) прийшли на закриту зустріч з головою Вінницької облдержадміністрації

«На Вінниччині ображають патріарха Кирила» – священики УПЦ скаржились голові ОДА

27 лютого 2019, 21:12

Представники УПЦ (МП) прийшли на закриту зустріч з головою Вінницької облдержадміністрації

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«На Вінниччині ображають патріарха Кирила» – священики УПЦ скаржились голові ОДА

    Коментарі (2)

Сьогодні стали відомі подробиці закритої зустрічі голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія зі священнослужителями Української православної Церкви (Московського патріархату). Відбулась вона у п'ятницю 22 лютого. Голова ОДА та начальник управління у справах національностей і релігій Ігор Салецький спілкувались з трьома архієреями УПЦ (МП). Про це під час прес-конференції розповів Валерій Коровій, повідомляє Vlasno.info.

За словами пана Коровія, до нього звернулись три архієрея з єпархій на Вінниччині з проханням про зустріч. Митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Вінницький і Барського Варсонофій та єпископ Ладижинський Сергій виклали губернатору декілька питань, пов'язаних з "церковною реформою".

По-перше, священнослужителів обурив випуск журналу "Собор", розповсюдженням якого, за словами священиків, начебто займається Тростянецька РДА.

– Журнал містить антиісторичні статті образливого характеру, в тому числі направлені в бік патріарха Кирила, - озвучили вони.

Пізніше на своєму сайті опублікували звернення архієрея Тульчинського Іонафана. В ньому йдеться, що Валерій Коровій не бачить в цій ситуації нічого протиправного та незаконного.

По-друге, священики почали скаржитись, що храми у них відбирають рейдерським способом, а представники влади разом із Симеоном втручаються у життя та волевиявлення релігійних громад.

Сьогодні на прес-конференції Валерій Коровій висловив свою думку щодо зустрічі та такої поведінки священиків.

– Вони (священнослужителі УПЦ МП) вийшли із зони комфорту, де їх раніше ніхто не чіпав. Але так, як раніше, вже не буде. Рано чи пізно всі будуть разом,– заявив Валерій Коровій.

Очільник Вінницької ОДА також розповів, що замість домовленої зустрічі з трьома священнослужителями, за дверима кабінету на зустріч з ним чекали ще з десяток священиків. Та всіх деталей зустрічі голова ОДА розповідати не забажав.

До речі, також стала відома кількість парафій Вінницької області, які вже перейшли або готові до переходу в ПЦУ. Їх число сягає вже більше 60-ти.

Читайте також: На Вінниччині батьків «особливих» дітей вперше відправлять у відпустку

Коментарі    Оновити список коментарів

Вова
0 # Вова 28.02.2019, 08:39
Чомусь уявлялось що митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Вінницький і Барського Варсонофій та єпископ Ладижинський Сергій, на багато розумніші, але я помилився.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Бандерівець
+2 # Бандерівець 27.02.2019, 21:25
Ображають- Манатки і клунок і бігом в духовну скрєпоносію.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення