Микола Тихонюк хоче побачити звернення людей, яких образили

«Простим людям не потрібно більше 10 соток землі» – вінницький депутат

28 серпня 2019, 13:34

Микола Тихонюк хоче побачити звернення людей, яких образили

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Простим людям не потрібно більше 10 соток землі» – вінницький депутат

    Коментарі (1)

Ініціативна група громадських організацій, яка подала проект рішення про зменшення земельного податку у Вінниці, вирішила зібрати коментарі всіх міських депутатів. Питали про те: чи сплачують вони земельний податок, чи будуть голосувати за його зменшення, та які альтернативні джерела наповнення бюджету бачать? Кореспондентка Vlasno.info поспілкувалась з міським депутатом, заступником голови постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи Миколою Тихонюком.

Чи ви голосували за підняття податку на землю?

– Ні, не голосував.

– Чи сплачуєте ви земельний податок?

– Я не приховую, що займаюсь комерційною діяльністю. Тому, звісно, сплачую великий податок на землю.

– Чи доцільно було б піднімати податок поступово?

– Не розумію, а яка різниця? Податок підняли для того, щоб люди, які займаються бізнесом та мають більше десяти соток землі, сплачували гроші до міського бюджету. Бо виходить, що бізнесмен не хоче викупати цю землю, але хоче заробляти на безкоштовній оренді. Але це не повинно стосуватись звичайних людей.

– Чи не вбачаєте ви у рішенні про підняття податку на землю можливу схему для перерозподілу землі? Наприклад, пенсіонер має 20 соток біля дому. На десять з них має пільгу, а за іншу частину у нього немає чим сплачувати податок. Цю землю у нього можуть забрати за податковий борг.

– Я вважаю, що звичайній людині вистачить десяти соток землі. Якщо ж ця особа має більше та не може сплачувати за неї податок, нехай переоформлює цю землю на когось з сім'ї, хто досяг 18-ти років, тоді і йому десять соток буде безкоштовно.

– Якщо проект рішення за місцевою ініціативою буде включено до переліку питань порядку денного найближчої сесії, чи підтримаєте ви його?

– Вчора на комісії я говорив, що у цьому питанні потрібно розібратись. Потрібно залучити юристів. Крім цього, я хочу побачити звернення простих людей, яких образили. Лише після цього я прийматиму рішення. Наразі моя думка – 50 на 50.

Чи бачите ви якісь альтернативні надходження до бюджету?

– Підвищення податку поповнить міський бюджет на 14 мільйонів гривень. У наш час, коли люди займаються комерційною діяльністю, як можна це пропустити? Які можуть бути суперечки? Вся Європа таким чином заробляє гроші.

Згідно аналітики Громадського руху Чесно Депутат Микола Тихонюк входить в п'ятірку депутатів з найбільшою кількістю нерухомості. Зокрема , у нього є житловий будинок площею 700 квадратних метрів. 

Нагадаємо, що нещодавно у Вінниці група громадських організацій зареєструвала місцеву ініціативу про зменшення земельного податку. Проект рішення поданий відповідно до статті 9 Закону України «Про місцеве самоврядування» та статті 4 Положення «Про місцеві ініціативи в місті Вінниці». Він передбачає повернення ставки податку 0,03% для земель з цільовим призначенням «Для городництва», «Для індивідуального садівництва», "Землі житлової забудови", "Для індивідуального дачного будівництва" та " Для колективного дачного будівництва".

Читайте також: «Я піду до мера з цим питанням» – вінницький депутат про земельний податок.

Хочете отримувати головні новини у месенджер? Підписутесь на наш Telegram.

 

Фото зі сторінки Миколи Тихонюка у Facebook

Коментарі    Оновити список коментарів

Юля
+1 # Юля 29.08.2019, 08:08
С..и депутати понабирали собі земель "для усього" там, де прості люди не можуть узяти , і не сплачують(бо понабирали на родичів з пільгами),а проста людина за тих 5 соток мусить водстьогнути з пенсії у 1564 грн(якщо це-3 гр інвалідності) ... чи ще у якихось випадках....Депутати думають, що в нас ЗП по 10000 і більше і ї невтямки, як можуть виживати переважна частина сімей за мінімалку. Особливо,якщо в сім'ї є люди,які потребують догляду за інвалідністю ти по старості і їх доглядальники отримують за це копійки, ще й не мають права працювати, бо будуть позбавлені тих копійок, хоча доглядати все одно будуть змушені. що для них зробила держава і як захистила?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення