«Провладні депутати знову зірвали сесію» - голова Вінницької облради

«Провладні депутати знову зірвали сесію» - голова Вінницької облради

17 листопада 2014, 16:12

На сесію Вінницької обласної ради прийшло 40 зі 130 депутатів.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Провладні депутати знову зірвали сесію» - голова Вінницької облради

    Додати коментар


На сесію Вінницької обласної ради прийшло 40 зі 130 депутатів.
Абсолютно розчарованими залишились громадські активісти, піднявшись на балкон сесійної зали Вінницької обласної ради: майже всі депутатські місця пустували. На початок позачерговій сесії 14 листопада зареєструвалось тільки 33 депутата, за 20 хвилин їх стало 40. Але для кворуму не вистачило ще 27-х народних обранців.
«Провладна більшість на чолі з губернатором знову зриває сесію Вінницької обласної ради, - безапеляційно заявив голова облради Сергій Свитко. Його слова схвальними відгуками підтримали громадські активісти, які зайняли весь балкон. – Якщо обласна рада не виконує свої функції, то...»
«То її треба розпустити, - фразу дружньо закінчили кілька громадських активістів. Решта гучно аплодували і кричали «Ганьба!». Запропонували переписати поіменно всіх присутніх депутатів, а з інших спитати за такий дестабілізаційний крок.
Люди прийшли на мітинг до будівлі Вінницької облдержадміністрації, а згодом побажали бути присутніми й на сесії, щоб почути рішення депутатів, що представляють громаду, по гучним кадровим рішенням щодо колишніх головних лікарів Віктора Власюка (МСЕК) та Тетяни Антонець (Вінницька обласна дитяча лікарня). Адже апеляційний суд за позовом депутата облради Івана Лєти скасував повноваження голови облради призначати чи звільняти керівників комунальних закладів у міжсесійний період. І тепер сесія Вінницької обласної ради має підтвердити правомочність їх звільнення.
сесія
«На сесії мали також прийняти важливий документ, щоб сприяти відправці санітарної машини в зону АТО. Якщо депутати проігнорували затвердження цього питання, то їх можна назвати зрадниками», - взяв слово депутат Вінницької облради Анатолій Жучинський.
«Правильно! Правильно!» - вигукували з балкона.
Сесію перенесли, активісти ж зібрались під стінами облдержадміністрації для озвучення подальшого плану дій. Анатолій Банах продемонстрував виписку з бухгалтерії, в якій зазначалось, що на проведення сесії даремно витратили 4 тис грн.
«А ми зараз підемо на роботу до Івана Лєти, який мав бути присутнім на цій сесії, тому що вирішувалось його питання, і запитаємо, чому не виконує свої депутатські обов'язки. І вимагатимемо у нього компенсувати завдані збитки», - запропонував Андрій Вигонюк.
Всі рушили до будівлі Вінницьких обласних профспілок, що на Хмельницькому шосе, 2 (Іван Лєта очолює медичну профспілку), але не місці його не виявилось. Працівники сказали, що їх керівник поїхав у відрядження до Києва, хоча ніяких підтверджуючих це документів надати не змогли. Мовляв, він сам собі відрядження виписує.
сесія1
Януарій Шостак та Юрій Хорт закликали піти й до директора Департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Тетяни Бабій, щоб попередити про можливий страйк лікарів, який може статися через невирішені кадрові рішення. Там теж зауважили, що керівник медичної галузі області у відрядженні.
Громадські активісти обурені зривом сесії Вінницької облради і погрожують влаштовувати акції протесту та палити шини.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  МІСЦЕВА ВЛАДА

  наступна публікація Директора художнього музею обиратимуть депутати