Працівники вокзалу не відповідають за санітарну обробку автобусів та маршруток

Вінницькі автовокзали дезінфікують по чотири рази на день

16 березня 2020, 12:50

Працівники вокзалу не відповідають за санітарну обробку автобусів та маршруток

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі автовокзали дезінфікують по чотири рази на день

    Додати коментар

У зв'язку із запровадженням карантину по всій Україні Вінницька транспортна компанія та вінницькі автовокзали повинні щоденно дезінфікувати маршрутки, автобуси та приміщення своїх підприємств. Як повідомили кореспондентці Vlasno.info у Центральному, Західному та Східному автовокзалах Вінниці, що вони проводять дезінфекцію по кілька разів на добу. Кількість пасажирів не зменшилася.

У Вінницькій транспортній компанії розповіли, що посилили санітарну обробку та дезінфекцію громадського транспорту. Тролейбуси, автобуси та трамваї очищають у тричі на день у три етапи: спочатку миють кузов зовні, тоді салон всередині, і наостанок обробляють поручні та підлоги спеціальним дезінфікуючим розчином для попередження інфекційних захворювань, який вбиває практично всі мікроби, які є патогенними.

13 березня у Вінницькій міській раді відбулося друге засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де вирішили, що на момент карантину на вокзалах мають бути безкоштовні туалети, щоб люди мали можливість помити руки. Головний інженер залізничного вокзалу станції Вінниці Сергій Магляк зауважив, що на залізничному вокзалі є два туалети – один безкоштовний, інший – платний. Ніяких розпоряджень від міськради до них не надходило щодо безкоштовного користування платною вбиральнею, але, якщо надійде, то потрібно звертатися безпосередньо до "Укрзалізниці", тому що вона відповідає за це.

– На інших залізничних вокзалах немає такої альтернативи, як у нас. Крім того, безкоштовний туалет розташований поблизу вокзалу. Ми з Києва відразу отримали необхідні миючі та дезінфікуючі засоби, збільшили подвійну норму обробки приміщення. Цілодобово проводиться прибирання. Інженерно-технічний персонал теж має необхідні засоби для захисту та ознайомлені з інструкцією. На вокзалі часто перебувають безхатьки, п'яниці, тому ми й раніше неабияк прибирали після них. Поки що скарг у пасажирів не було, паніки теж немає. Лише квитки масово здають, – розповідає Сергій Магляк.

Керівництво Східного автовокзалу від сьогодні у відпустці. Чергова по вокзалу розповіла, що приміщення вокзалу дезінфікують згідно з інструкціями.

– Паніки ніде немає, якщо хтось хоче здати квиток – ми приймаємо завжди. Люди, як їздили, так і їздять. Кому куди треба – їдуть. У нас всі здорові, – каже чергова по вокзалу.

На Західному автовокзалі кількість пасажирів зменшилася. Заступник директора Західного автовокзалу Микола Володимирович розповів, що сьогодні буде аналізувати на скільки зменшився потік людей:

– Сьогодні вже кілька перевізників скасовували рейси через нестачу пасажирів та закриття кордонів. Нам водії повідомляють, що не приїдуть і ми блокуємо рейс. Ми закупили потрібні таблетки на всяк випадок, різні дезінфікуючі засоби. Приміщення вокзалу прибираємо чотири рази на день.

На Центральному автовокзалі відмінили усі міжнародні рейси, пасажирам уже повернули гроші за придбані квитки. Наразі, як зауважила начальниця автовокзалу Алла Григоренко, міжміські, обласні, приміські рейси працюють у звичному режимі. Щодо пасажиропотоку – він зменшився. Приміщення автовокзалу прибирають через три години після миття. У працівників вокзалу немає масок, тому що вони працюють із пасажирами через вікно, дезінфікуючих засобів для рук немає. Туалет залишився платним.

Як повідомила Алла Григоренко, за дезінфекцію автобусів відповідають перевізники.

Читайте також: У Подільському центрі онкології зроблять надбудову за майже 18 мільйонів гривень.

 

Фото: misto.vn.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення